Михайлішина не беруть грати з мерами в футбол, зате він сподівається, що на матч «Буковини» з «Севастополем» приїде Коломойський

Михайлішина не беруть грати з мерами в футбол, зате він сподівається, що на матч «Буковини» з «Севастополем» приїде Коломойський

30.05.2012, 19:57

Хоча це не заважає секретарю Чернівецької міськради бути президентом (почесним) ФСК "Буковина".

Футбольні збірні країн Європи, де гравці - мери європейських міст, змагалися на "мерському" чемпіонаті Європи з футболу. У складі збірної України, яка цього року посіла шосте місце, в.о. міського голови Чернівців не значиться - попри те, що стосунок до футболу він має.

На першому турнірі у 2008 році, започаткованому Асоціацією міст Австрії і проведеному у австрійському місті Зальцбург, наша збірна зайняла третє місце. Її випередили збірні Італії (срібло), та Німеччини (золото).

Цьогорічний турнір був організований спільно Асоціацією міст України та Асоціацією міст Польщі. Учасниками чемпіонату стали 10 команд: збірні Німеччини, Чехії, Австрії, України, Польща-2 увійшли до першої групи, а збірні Італії, Словаччини, Південного Тиролю, Словенії, Польща-1 сформували другу групу.

У груповому турнірі українська збірна здолала збірні Польщі -1 з рахунком 11:1, Австрії 7:1, Словенії 4:1 і поступилася чехам і німцям. Це дало змогу боротися за 5- 6 місця. Капітаном команди був мер Чернігова Олександр Соколов.

У заключному матчі Україна з перевагою 3:1 вигравала у господарів турніру, та за п`ять хвилин до закінчення польський арбітр призначає два пенальті у ворота українців. Основний час гри завершився нічиєю 3:3, а за серією пенальті українці поступилися суперникам, повідомляє сайт Асоціації міст України.

Італійці стали бронзовими призерами турніру, словаки - срібними, а чехи - золотими.

До наступних турнірів готувати збірну мерів України буде новий капітан української команди - Боярський міський голова Тарас Добрівський.

Як повідомлялось раніше, в.о. Чернівецького міського голови Віталій Михайлішин нещодавно призначений на посаду почесного президента футбольного клубу "Буковина".

Водночас секретар міської ради Віталій Михайлішин сподівається, що власник "Дніпра" Ігор Коломойський приїде до Чернівців на сьогоднішній матч «Буковини» із «Севастополем».

Про це Михайлішин сказав сьогодні, 30 травня на прес-конференції.

- Офіційних повідомлень про його приїзд не було. Хоча, я думаю, що Коломойський приїде, - сказав в. о. мера Чернівців.

Нагадаємо, нещодавно Ігор Коломойський у прямому ефірі одного з телеканалів заявив про те, що ФК "Буковина" отримає від нього 500 тисяч доларів, якщо команда зіграє внічию з ПФК "Севастополь" в останньому турі чемпіонату України в першій лізі.

За матеріалами: Коментарі та molbuk.ua

Віталій Михайлішин порадував усіх буковинських фанатів футболу гарною звісткою про те, що вже наприкінці літа – на початку осені втілиться у життя їхня велика мрія – буде відкрито фірмовий магазин ФСК «Буковина», в якому за доступними цінами буде реалізовуватися атрибутика футбольного клубу, а виручені за це кошти підуть на підтримку рідної команди. На сьогоднішній день вже замовлено виготовлення першої партії сувенірної продукції. Протягом наступного сезону також буде організовано продаж атрибутики ФСК «Буковина» в інших торгових точках Чернівців та міст області.

Загалом же, оцінюючи футбольний сезон, що добігає свого завершення, Віталій Михайлішин назвав його досить успішним для чернівецького футбольного клубу «Буковина». Завдяки гарній злагодженій грі та вдалому керівництву нашим футболістам вдалося піднятися на одну сходинку в турнірній таблиці І ліги чемпіонату України: якщо минулоріч наш футбольний клуб займав у ній 7-му позицію, то цього року він впевнено утримує за собою 6-ту сходинку.

Такі результати стали можливими, зокрема, й завдяки тому, що у березні 2011 року у ФСК «Буковина» з’явилося нове керівництво та нові спонсори. До цього клуб мав серйозні фінансові проблеми, гравці по кілька місяців не отримували заробітної плати. З приходом нового керівництва усі борги клубу були погашені, фінансовий стан почав налагоджуватися. Було створено офіс клубу, якого той не мав ще з 70-х років минулого століття, команда отримала нове гідне екіпірування від всесвітньовідомої фірми «Адідас».

З метою подальшого просування по турнірній таблиці та досягнення ще вищих результатів керівництво клубу нині багато уваги приділяє побудові та розвитку тренувальної бази ФСК «Буковина». В першу чергу акцент робиться на тому, щоб команда мала гідний газон для підготовки до офіційних матчів. Зокрема, ще напередодні сезону 2011-2012 було проведено реконструкцію футбольного газону стадіону «Буковина», після чого поле, де проводить домашні матчі наша команда, стало одним з найкращих у першій лізі. Крім того, нещодавно підписано договір щодо експлуатації футбольного поля на території військового містечка №3 і Чернівецький футбольний клуб вже займається його реконструкцією. Пошук вільних земельних ділянок у межах міста для облашування на них гідної тренувальної бази для ФСК «Буковина» триватиме й надалі, повідомив Віталій Михайлішин.

Що ж до планів чернівецького футбольного клубу на майбутнє, то тут Віталій Михайлович закликав усіх бути реалістами і ще раз підтвердив: перед «Буковиною» стоїть завдання впевнено та надовго посісти заслужене місце у вищій лізі вже за 3-4 роки. Для цього ще слід чимало зробити як самим футболістам, так і керівництву клуба та Чернівців, проте перші кроки на цьому шляху вже пройдені, і це вселяє надії на краще.

І хоча наш футбольний клуб зіграє сьогодні ввечері свою останню гру в цьому сезоні, проте свято футболу в Чернівцях триватиме, – наголосив Віталій Михайлішин. Нині Чернівці, як і вся Україна, стоять на порозі визначної події – чемпіонату Європи з футболу, що вперше проводитиметься в нашій державі. Наше місто, попри те, що цього разу не прийматиме матчів першості, вже засвідчило свою активну налаштованість на єврочемпіонат. В цьому ключі варто згадати встановлення на Центральній площі рекордної арт-інсталяції з символікою ЄВРО-2012, зробленою з 1600 футбольних м’ячів. Вона одразу ж потрапила до Національного реєстру рекордів України, а за 3 тижні вже встигла стати й одним з найулюбленіших місць для фото у Чернівцях. Крім того, минулих вихідних понад 10 тисяч буковинських вболівальників досить успішно долучилися до ОГО-шоу Руслани «Вболівай з найкращими». У цьому масштабному батлі українських міст нам вдалося посісти 1-ше місце за тривалістю вболівальницької підтримки та 4-те – за гучністю. Втім, чернівецькі вболівальники змогли «перекричати» навіть такі великі міста, як Запоріжжя та Донецьк і серед невеликих українських міст з чисельністю населення, співрозмірною Чернівцям, ми наразі є першими за активністю вболівальницької підтримки.

Під час же самого чемпіонату усі активні вболівальники матимуть змогу зібратися разом і підтримати улюблені команди у декількох фан-зонах, що будуть створені у місті. Найбільшою з них є площа Філармонії зі встановленим на ній велетенським екраном. Тут під час матчів ЄВРО-2012 буде перекрито рух транспорту, а сама територія площі зможе вмістити щонайменше 5 тисяч вболівальників. Крім того, великі телевізійні екрани для трансляції матчів будуть встановлені також під трибунами стадіону «Буковина» та у багатьох барах та ресторанах міста. В першу чергу це, звісно, стосується закладів спортивного спрямування. Проте не залишаються осторонь і створюють можливість для своїх клієнтів-вболівальників підтримати улюблені команди під час чемпіонату Європи і чимало інших власників закладів ресторанного господарства Чернівців.

1