Михайлішин завдає удар у відповідь

Михайлішин завдає удар у відповідь

25.02.2012, 13:32

Мотто: "Шанси пана Михайлішина виграти вибори мера Чернівців знаходяться в його руках. Кожен коваль свого щастя. Я не думаю, що М.Федорук братиме участь в цих виборах", - Георгій Галиць (чат-конференція 24 лютого на Букінфо)

В.Михайлішин: "Поки хтось прагне піару, ми працюємо для чернівчан".

На минулій сесії Чернівецької міськради мали місце кілька моментів, які викликали збурення з боку представників меншості і навіть спричинили їхню гостру реакцію.  Секретаря виконкому Віталія Михайлішина попросили прокоментувати ці події, зокрема й демарш депутатів фракцій "Фронт Змін" і "Свобода" під час позачергової сесії.

- Віталію Михайловичу! Що ви думаєте з цього приводу, як оцінюєте ситуацію,яка виникла? 

- Своєю поведінкою у сесійній залі міської ради представники депутатської меншості вкотре продемонстрували, що їх насправді цікавить не ситуація в місті і не реальна робота щодо її покращення і спільного вирішення існуючих проблем, а виключно власний піар. Увесь той час, коли міська влада, всі її підрозділи, всі комунальні служби в таких важких погодних умовах цілодобово працювали над розчищенням доріг, вишукували резерви, додаткову техніку, людей і таки не допустили жодної зупинки громадського транспорту, жодної масштабної надзвичайної ситуації, забезпечили місто і теплом, і газом, і водою, ця частина депутатів займалася виключно критикою. Вийшло так, що поки ми працюємо для чернівчан, інші в цей час прагнуть лише власного піару. Складалося враження, що для "Фронту Змін" цієї зими як ніколи актуальним був відомий Ленінський принцип часів підготовки Жовтневої революції: "чим гірше - тим краще".

- А як би вони мали чинити, на Вашу думку?

- На мою думку, якщо людям і справді болить ситуація в місті, якщо вони побачили якісь недопрацювання (а одразу всюди встигнути справді нереально), то будучи патріотами рідного міста, бажаючи йому кращого, вони мали б допомогти, підставити плече, спрямувати і якісь власні резерви та ресурси на вирішення всіх тих проблем, а не критикувати, чи не так? Натомість, представники "Фронту Змін", хоч і були присутні на всіх засіданнях міськвиконкому, оперативного штабу, що скликалися для реагування на ситуацію в місті, не висловили там жодних своїх ідей, нічого не запропонували, та навіть, за великим рахунком, і не слухали, про що говорять ті, хто реально працює над вирішенням проблем.

- А конкретніше?

- Ну, наприклад, на позачерговому засіданні міськвиконкому 8 лютого, де обговорювалося питання про вжиття невідкладних заходів з ліквідації наслідків несприятливих погодних умов у Чернівцях, депутат Каспрук навіть не досидів до кінця: прийшов, побачив, що засідання з технічних причин не транслюється, а отже попіаритися голосними заявами не вдасться - і пішов. Тож реальної допомоги від цієї групи депутатів наше місто так і не дочекалося, ну якщо не рахувати того показового відкидання снігу в парку Федьковича. За це ми їм, звичайно, дуже дякуємо, адже навряд чи ще хтось подякує - в таку погоду людей там майже не було і для кого там прокидали доріжки - не зовсім зрозуміло. Напевне, знову ж таки для телекамер. Та що там говорити, якщо навіть біля свого офісу по вулиці Суворова "фронтовики" не спромоглися сніг відкидати!

- Але давайте все-таки повернемось до вчорашньої ситуації на позачерговій сесії…

- Повертаючись до вчорашньої ситуації, можу сказати лише те, що ми діяли в межах закону та в межах регламенту. Якщо депутати не змогли домовитися, не змогли прийняти порядок денний - сесію довелося закрити, так прописано в документах. Проте, всі, хто хотів послухати мій звіт, змогли це зробити, я виступив перед депутатами, хоч і поза межами сесійного засідання, мені нема чого соромитися за нашу роботу. Той самий звіт вже розміщено на нашому офіційному сайті, розіслано у ЗМІ, і всі, кого це справді цікавить, можуть його прочитати. Потім ми з депутатами ще подякували кращим працівникам-комунальникам, які, не шкодуючи себе, працювали по кілька змін на всіх тих аваріях, на дорогах, у підвалах, у траншеях… Однак, навіть рядові чернівчани, за яких так ратують на словах депутати меншості, виявилися не гідними їхньої уваги. "Фронт змін" зі "Свободою" своєю демонстративною поведінкою лише вкотре продемонстрували, що їх цікавлять не люди, не їхня праця, а лише власний піар, лише політичні рейтинги, заради яких вони готові йти на крайнощі.

За матеріалами газети "Чернівці".



КОМЕНТАРІ (3)

НЄДОРАЗУМЄНІЄ ПЕРЕСРАЛО. СЛАБО ВИСЛУХАТИ КРИТИКУ ОПОЗИЦІЇ. ТА ЯКЩО БИ НЕ ОПОЗИЦІЯ ТО ТІМОФЄЄВ ДО ЦИХ ПІР ГРІВ СВОЮ ЗАДНИЦЮ В ЗАКОННОМУ ОТПУСКУ, А НАЧАЛЬНИК МІСЬКШЕП ЧЕРНОВСЬКИЙ ЗАГОРТАВ СНІГ ЛИЖАМИ В МИГОВО,

avatar

тер-кандидат

25 лютого 2012 21:02

Ну, да. Розказувати, який ти крутий завжди легше в своїй газеті, де ніхто не те що гострого, а навіть зайвого питання не поставить. Так само на сесії можна виступати тільки перед своїми, коли опонентів немає в залі, які б запитали, що робив Тімофєєв у відпустці, а Червінський у горах в той самий час, коли чернівчани ламали собі руки і ноги. А люди б послухали і самі зробили висновки. А так можна говорити скільки хочеш. От навіть "бармалєй" Федорук і то на Василя щороку давав прес-конференцію за підсумками року, що минув Книжечку роздавав журналістам зі звітом по всіх галузях. А Михайлішин не показується пресі на очі. Бо те, що відбувалося на балу важко назвати спілкуванням з пресою.

avatar

чернівчанин

27 лютого 2012 09:36

ай с правді, чого це Віталій Михайлішин не звітував перед журналістами? Нема що сказати, чи не витримає напряг від журналістів, непроплачених, а інших. Він же сам на сам з пресою боїться лишатися, бо словарний запас, а ще й вміння спілкуватись та відповідати на конкретні питання - це ще ніяк не виходить. Скоро вже рік буде при  владі це чудо, а кроку ступити не може без купи "радників", які йому хіба що голову не повертають, куди треба.

avatar

Сергій

27 лютого 2012 16:41