'Ми всі будемо категорично проти, щоб виключати слово добровільно', - нардеп Божик про продовження реформи децентралізації в Чернівецькій області

"Ми всі будемо категорично проти, щоб виключати слово добровільно", - нардеп Божик про продовження реформи децентралізації в Чернівецькій області

25.09.2019, 15:28

З ініціативи міжфракційної робочої групи обласної ради відбулася зустріч з питань внесення змін до перспективного плану формування територіальних громад Чернівецької області. Серед запрошених – народні депутати України від партії «Слуга народу», що представляють у Верховній Раді нашу область – Валерій Божик, Максим Заремський, Георгій Мазурашу, Олена Лис та Максим Павлюк. Участь у засіданні робочої групи також взяли голови районних і сільських рад, депутати.

Голова депутатського об’єднання «Буковина», представник 204-го виборчого округу Валерій Божик поцікавився у представників ОДА, як наразі потрібно кваліфікувати їх дії, які не відповідали тим рішенням, які були ухвалені на сесіях сільських, районних та обласної рад.

Також нардеп запевнив присутніх, що далі ця ситуація не продовжиться, він із колегами обов’язково звернуть увагу міністерки з питань розвитку громад та територій Альони Бабак на ситуацію у Чернівецькій області.

Також присутні поцікавилися у народних обранців, чи зникне  найближчим часом із закону про об’єднання територіальних громад пункт про добровільність. Депутати завірили, що якщо це питання виноситиметься на розгляд, вони апелюватимуть про збереження права вибору при об’єднанні.

Частково використано матеріали nordbess-news.cv.ua.

1