Мунтян заперечив змову з Манілічем, але голос Фочук вчора був вирішальним

Мунтян заперечив змову з Манілічем, але голос Фочук вчора був вирішальним

24.01.2015, 18:37

Голова ЧОО ВО «Батьківщина» Іван Мунтян спростував можливість повернення до лав партії і приєднання до фракції "За Батьківщину" обласної ради, виключених «за зраду» депутатів.  Зокрема, чинного заступника голови Чернівецької обласної ради Валентина Маніліча.

«Це новина для мене. Обласне, міське, районні бюро нашої партії категорично проти повернення таких одіозних  людей, які покинули наші ряди, коли партії було найтяжче. Більше того: вони працювали проти своїх колишніх колег. Тому я не можу підтвердити таку інформацію», - сказав Іван Мунтян.

Натомість можливість такого сценарію  припустив заступник голови Чернівецької обласної ради Валентин Маніліч.   Відповідаючи на питання ведучого програми «Без емоцій» він нагадав, що в нинішньому складі облради є дві фракції «Батьківщина» і «За  Батьківщину», які колись однією командою йшли на місцеві вибори.

«Прийде час і ці дві фракції об’єднаються, - сказав Валентин Маніліч. – Я хотів би, щоб так відбулося… Все тече, все міняється. Наскільки це реально…. Я вважаю, що виключені члени партії були найактивнішими і найавторитетнішими. І через їхнє виключення партія багато чого втратила на території Буковини…».

Відповідаючи на питання щодо кулуарних переговорів про об’єднання він, зокрема, сказав: «Не готовий вам дати однозначну відповідь, але в політиці завжди якісь перемовини ведуться».

Валентин Маніліч також високо оцінив діяльність чинного лідера "Батьківщини" на Буковині Івана Мунтяна. Зокрема, він назвав його "політиком з великим досвідом". І порадив зайняти більш активну позицію у відстоюванні інтересів "Батьківщини" на території Чернівецької області. 

Водночас сам Іван Мунтян визнав ймовірним, що Валентин Маніліч може вести якісь переговори з депутатами обласної ради, щоб убезпечити себе від відставки.

«Розумію його особисто. Напевно він хоче захистити свої позиції в обласній раді.  І напевно робить якісь кроки щодо досягнення якихось домовленостей з окремими депутати під час голосування, щоб зберегти себе на посаді заступника голови Чернівецької обласної ради», - запевнив Іван Мунтян.

Зважаючи на те, що для результативного голосування за дострокову відставку Валентина Маніліча на минулому засіданні сесії облради не вистачило ОДНОГО голосу логічно було уточнити, чи всі депутати фракції "За Батьківщину" проголосували за його відставку.

«Єдине, що я можу з цього приводу сказати: один член нашої фракції Фочук Світлана Георгіївна справді була відсутня. Але в неї на те була поважна причина. Вона перебувала у відрядженні в Києві на першому засіданні КРК. І, напевно, це стало серйозною причиною, що її не було. Якби вона була присутня, то, я впевнений, що голосів для його звільнення вистачило б», - пояснив Іван Мунтян. 

ДОВІДКОВО: 

Вчора депутати Чернівецької обласної ради вдруге не змогла відправити у відставку заступника голови Валентина Маніліча. За відставку Маніліча проголосували 52 депутати, проти - 21. Ще п’ять бюлетенів виявилися недійсними.

Для відставки Маніліча забракло одного голосу.

Депутатська фракція "За Батьківщину"

 

ПІБ Фото Місце роботи Партія Адреса для листування Контактний телефон
Бурдейний Юрій Іванович   Приватний нотаріус ВО "Батьківщина"    
Мунтян Іван Миколайович   Приватне підприємство "Євро-Ойл", генеральний директор ВО "Батьківщина"    
Паламар Іван Савич   Пенсіонер ВО "Батьківщина"    
Пуршага Олександр Іванович   Приватний підприємець ВО "Батьківщина"    
Фочук Світлана Георгіївна   Приватний підприємець ВО "Батьківщина"    
Шешур Ярослав Миколайович   ТОВ "Круп'янський цегельний завод" в Герцаївському районі, Директор ВО "Батьківщина"

Депутатська фракція партії ВО "Батьківщина"

ПІБ Фото Місце роботи Партія Адреса для листування Контактний телефон
Віщук Сільвія Іллінічна   виконавчий апарат Чернівецької обласної ради, помічник заступника голови обласної ради безпартійний 58003, м. Чернівці, вул. Л. Кобилиці, 67а/3 [email protected] (0372)57-54-05 (050)671-26-90
Гоян Ольга Аурелівна   Глибоцьке сільське споживче товариство, голова правління безпартійний   (050)6604897
Жаровська Галина Петрівна   Кафедра кримінального права та криміналістики Чернівецького національного університету ім.Ю.Федьковича, доцент безпартійний   (050)3382002
Кірєєв Ігор Анатолійович   ПП "Круїз-2000" в м.Чернівці, генеральний директор безпартійний [email protected] (050)4695577
Козьма Георгій Фаникович   Приватний підприємець безпартійний м. Чернівці, вул. Курська, 59 (0372) 57-52-15
Тирон Сергій Михайлович   Приватний підприємець безпартійний   (099)2843904

Дані про депутатів з офіційного сайту Чернівецької обласної ради. 

1