Баб'юк сім годин вчив лідерству молодих регіоналів і слов'янську молодь Буковини

Баб'юк сім годин вчив лідерству молодих регіоналів і слов'янську молодь Буковини

09.09.2013, 15:49

7 вересня цього року в м. Чернівці ВМГО «Молоді Регіони», ВМГО «Ліга слов’янської молоді» спільно з «Студентським Парламентом Буковини» та представниками інших молодіжних організації краю на базі корпусу Буковинського державного медичного університету розпочали серію круглих столів «Клуб успішної молоді». Про це повідомив голова Студентського Парламенту Буковини Віталій Смандич.

Метою заходу є виявлення нових лідерів серед студентів вищих навчальних закладів та активістів молодіжних громадських організацій області. Орієнтація молоді на успіх в своїй діяльності.

Серед учасників були активісти студентських самоврядувань Чернівецьких вишів, молоді успішні керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, серед яких начальник управління цивільного захисту населення Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА С.П. Савєльєв, депутати Шевченківської районної в м. Чернівці ради Р.Є Тулик, А.М. Безбородько, Р.П. Довгалюк.

З привітальним словом виступив голова Чернівецької обласної організації «Молоді регіони», депутат Чернівецької обласної ради Нікітін Василь Олексійович, який привітав учасників та побажав успіху у всіх своїх починаннях, самовдосконалюватись, ставити та досягати своїх цілей, а також передав побажання ефективної роботи та впевненості в своїх силах від голови Чернівецької ОДА М.М. Папієва, який постійно турбується питаннями молоді краю, завжди підтримує молодіжні починання, приділяє велику увагу молодіжній політиці краю.

Також на адресу всіх учасників школи молодого лідера вітання надійшли від голови ВМГО «Молоді регіони» Андрія Павловича Пінчука, депутата Верховної ради України теперішнього та минулих скликань, який закликав молодь Буковини бути активною, рішучою, цілеспрямованою.

Захід проходив близько семи годин, але ніхто з учасників не вважав, що він виснажився. Після нетривалих кава-брейків представники молоді краю все активніше і активніше працювали в групах.

Серед питань, які були розглянуті та обговорені це –

1. Визначення базових понять: лідер, лідерство, загальні характеристики лідера. Стилі лідерства.
2. Спільне лідерство: залучення до прийняття рішення.
3. Лідерські якості: характер, бачення, поведінка, впевненість. Робота в команді.

Тренером, який проводив навчання молоді був Баб’юк Ігор Орестович, громадський діяч, науковець, директор Буковинського центру виборчих технологій, політолог, експерт з питань виборів та місцевого самоврядування, заступник голови Чернівецької обласної громадської організації «Комітет виборців України».

Наприкінці заходу всім учасникам голова Студентського Парламенту Буковини Віталій Смандич вручив спільні дипломи від ВМГО «Молоді регіони» та ВМГО «Ліга слов’янської молоді», що засвідчують участь у проекті «Клуб успішної молоді». Всі із гарним настроєм та морем позитиву спільно сфотографувалися.

Організатори запевняють, що даний проект, який реалізується по всій Україні із залученням молоді, на теренах Буковини направлений на особистісний ріст молодої людини, виховання лідерських якостей молоді, підготовки кадрового резерву. Це є одним із пріоритетних напрямків роботи ВМГО «Молоді регіони» України, адже саме за активною, прогресивною, креативною молоддю майбутнє нашої держави.

Джерело: строрінка Віталія Смандича у ФБ.

1