Можуть загрожувати безпеці пасажирів: інспектори «Укртрансбезпеки» виявили серйозні порушення у чернівецьких маршрутках

Можуть загрожувати безпеці пасажирів: інспектори «Укртрансбезпеки» виявили серйозні порушення у чернівецьких маршрутках

13.09.2023, 11:35

У Чернівецькій області відбулась масштабна перевірка міських, обласних та міжнародних автобусних маршрутів, в результаті якої спеціалісти виявили серйозні порушення, які навіть можуть загрожувати безпеці пасажирів.

Про результати рейдів у транспортній інфраструктурі нашого регіону відзвітувала прес-служба «Укртрансбезпеки» та патрульна поліція, передають Чернівці24.

Так, інспектори задокументували 64 порушення щодо правил перевезення пасажирів. На всіх водіїв склали відповідні протоколи.

Частина водіїв не мала дійсного технічного огляду на транспортний засіб. Також зафіксували 32 порушення, пов’язані з відсутністю аптечок та вогнегасників.

В деяких маршрутках навіть виявили тріщини на лобовому склі, які перевізники не поспішали усувати. Відтепер, за приписом поліції, на ремонт виділяється від 15 до 30 днів, інакше на порушників чекають великі штрафи.

Пройшла й перевірка режиму праці та відпочинку водіїв, адже їх робочий день має відповідати встановленим нормам, інакше втома водія може спричинити ДТП.

Компанії, які обслуговують маршрути, де виявили серйозні порушення, зобов’язали усунути проблеми протягом місяця, інакше такі автобуси не матимуть права курсувати та перевозити пасажирів.

Штрафні санкції для внутрішніх перевезень, де виявлені порушення, складає 17 тисяч гривень, для міжнародних – 34 тисячі гривень.

Джерело: https://24.cv.ua/inspektory-ukrtransbezpeky-pereviryly-chernivetski-marshrutky-vyyavyly-serjozni-porushennya/

1