Бурбак не хоче, щоб на темі можливих зловживань в 'Укроборонпромі' спекулювали напередодні виборів Президента (ОНОВЛЕНО)

Бурбак не хоче, щоб на темі можливих зловживань в "Укроборонпромі" спекулювали напередодні виборів Президента (ОНОВЛЕНО)

28.02.2019, 10:15

Про це написав керівник фракції Максим Бурбак на своїй сторінці у Facebook.

Він також зазначив, що розробив відповідний проект постанови Верховної Ради.

"Буду пропонувати фракції завтра зареєструвати і проголосувати постанову про негайну передачу матеріалів до вже створеної парламентом ТСК щодо зловживань у секторі безпеки і оборони. З викликом на публічне засідання комісії ГПУ, НАБУ, антикорупційного прокурора, керівництва "Укроборонпрому", Міноборони та інших осіб - фігурантів даного розслідування", - зазначив Бурбак.

"Також пропоную провести публічне засідання комісії за участі як членів ТСК, так і антикорупційного комітету, Комітету з правоохоронної діяльності та Комітету з національної безпеки і оборони", - написав він.

Керівник фракції НФ також додав, що згідно проекту постанови парламентська ТСК має через два тижні доповісти парламенту про результати перевірки.

"Ми хочемо знати правду. Якщо факти підтверджуються, то винні особи повинні стати підозрюваними в рамках кримінального провадження, а не політичних дискусій напередодні виборів Президента. Якщо факти не підтверджуються - це повинно стати відомо суспільству", - наголосив Бурбак.

"Всі мають пам’ятати, що Україна воює. Відтак, будь-які спекуляції на темі боєготовності українського війська підривають бойовий дух народу й вигідні ворожій пропаганді", - резюмував керівник фракції.

На своєму засіданні фракція" Народний фронт" підтримала проект постанови про невідкладне і неупереджене розслідування фактів, які оприлюднені у ЗМІ щодо "Укроборонпрому".

Про це повідомив керівник фракції Максим Бурбак, спілкуючись з журналістами.

"Щойно відбулось засідання фракції "Народний фронт". Було підтримано рішення про реєстрацію постанови щодо розслідування фактів зловживань у сфері оборони державним концерном "Укроборонпром" і посадовими особами пов'язаними з ними. Це дуже серйозні факти", - сказав він.

Керівник фракції "Народний фронт" також закликав голів інших фракцій долучатися до авторства цієї постанови. Він також додав, що розгляд і голосування за цю постанову передбачається цього пленарного тижня.

ДОВІДКОВО: 

НАБУ проаналізує інформацію про корупцію в оборонній сфері, викладену в журналістському розслідуванні програми "Наші гроші". Хоч існує ціла низка перешкод у розслідуванні злочинних схем саме у сфері, пов'язаній з армією та оборонним комплексом.

Підприємства, про які йде мова у програмі "Наші гроші з Денисом Бігусом" щодо зловживань у закупівлях для ЗСУ, вже у полі уваги НАБУ. Про це Бюро повідомило на своїй сторінці у Facebook. 

 Детективи НАБУ розслідують корупцію на близько 15 підприємствах оборонно-промислового комплексу. При цьому кримінальних проваджень з цього приводу розпочато декілька десятків. 

У НАБУ наголосили, що розслідування корупції в оборонній сфері складні і специфічні. І розповіли, у чому саме проявляється ця специфіка:

– Закупівлі за закритими процедурами, без проведення конкурентних торгів.
– Відсутність процедури визначення ціни закупівлі та переможця тендеру.
– Гриф секретності на документах щодо закупівель, які могли б бути доказами.
– Складність товарознавчої експертизи, бо в Україні немає ринку товарів військового та подвійного призначення (а на підставі такої експертизи можна було б говорити про конкретні збитки від корупційних схем).
– Зареєстровані за кордоном фірми-прокладки, інформацію про які часто доводиться чекати півроку і більше.

https://24tv.ua/ukrayina_tag1119

1


КОМЕНТАРІ (1)

Два коментря про контрабанду видалили повністю. Правда очі колить!!!

avatar

Ха-ха!!!

28 лютого 2019 09:05