Місцеві дороги Чернівецької області відремонтує Пуршага, якого на це уповноважив Фищук

Місцеві дороги Чернівецької області відремонтує Пуршага, якого на це уповноважив Фищук

04.03.2019, 18:21

Кошти акумулюють на продовження ремонту трьох міжнародних напрямків

У 2019 році у Чернівецькій області хочуть зосередити державні кошти на ремонт трьох доріг міжнародного значення  - частини траси Н-03  - Хотин-Житомир, на виїзді з Чернівців до Новоселицького району. За останні кілька років там зробили п'ять ділянок дороги, загалом понад 30 кілометрів. Стан дороги суттєво покращився, однак роботи ще чимало. Продовжать також ремонт дороги на Порубне та Путилу.

Про це сьогодні повідомив в.о.Голови Чернівецької ОДА.  

- Знаємо, що митний експеримент завершився. У залишку маємо 116 мільйонів гривень. Ці кошти розподілять ремонт ділянки міжнародного значення. Якої саме - будемо вирішувати. Загалом за 4 роки дії митного експерименту на ці цілі було спрямовано понад 671 мільйона гривень. 

Служба автомобільних доріг, яка надалі обслуговуватиме дороги державного і міжнародного значення,  підготувала перелік пропозицій до центральних органів влади ще на 650 мільйонів гривень. Ми опитмісти, тож сподіваюся, що значну частину цієї суми буде затверджено. Частину вже зараз, решту при перерозподілі перевиконання державного бюджету. 

 - Другий рік поспіль працює дорожний фонд. Тож на ремонт доріг місцевого значення цього року маємо 228 мільйонів, це на 20 відсотків більше, ніж минулого року. Процес обговорення, які саме автошляхи між селами і районами ремонтувати - триває, - зазначив М.Павлюк. - Є чимало думок, ми шукаємо прийнятні варіанти. 

За проведення тендерів і технагляд щодо ремонту місцевих доріг тепер відповідатиме Департамент капітального будівництва та дорожнього господарства, в.о. якого є Олександр Пуршага, який досі очолював департамент капітального будівництва. Участь у поточному ремонті та експлуатації залишається на тендері, який може виграти облавтодор. 

- Попередній голови Чернівецької ОДА Олександр Фищук підписав розпорядження про призначення  Олександра Пуршаги в.о. керівника новоствореного Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства. 

Роботу дорожніх служб узимку в.о. Голови Чернівецької ОДА  - пояснив.  - Під час чисельних перепадів температури - середньодобове коливання температури повітря вище і нижче нуля градусів цього року зафіксвано 67 разів - утворилось агресивне середовище, тому автошляхи потрібно було швидко розчищати та підсипати. Але вони були у негативному стані. Тому ніхто дорожників захищати не збирається, - додав М.Павлюк.

 Джерело: https://acc.cv.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Пуршага - бездельник.  За  его  дупоразмещения  в  кресле  дир.департамента  небыло  произведено  ни  одной  обл. стройки. Нет, вру.  Лифт  ОТКРЫЛИ  С  ФИЩУКОМ  под  перерезание  ленточки.  Тоже  будет  и  в дорожном департаменте.  Укравтодор,  в силу неумной  политики, умышленно  "гробят" облавтодоры  по  всей Украине. КАДРЫ  там,  были  и немного  осталось - толковые  и  не  бездельники. Может,  пусть бы и  заполнять  это "новое образование" за  счет работников Облавтодора?  А  возлавить  -  поручить  Мыцке В.И., который  попал  в  руководство  от  дорожного  рабочего.И сегодня,  вынужден  "подтирать сопли"  за  .......

avatar

НВ

05 березня 2019 10:42