Містяни вкотре скаржаться на бездіяльність фірми депутата від 'Рідного міста'  Максима Тихоновича

Містяни вкотре скаржаться на бездіяльність фірми депутата від "Рідного міста" Максима Тихоновича

24.11.2016, 22:12

- Батько Тихоновича ходив, каже Марія Михайлівна, всіх питав, давайте, щоб номер 14 у списку проголосували. Благав на колінах, просив, казав, що все виконають, - зазначила Марія Міндрішора, чернівчанка.

Старі сходи, поламаний навіс та гнилий підвал. Пані Марія декілька разів вказувала ЖРЕПу № 12 на невиконану роботу у її під’їзді. Вирішити всі проблеми мешканців мало не поклявся тоді ще кандидат у депутати Чернівецької міськради Максим Тихонович. Та як тільки став обранцем, каже пенсіонерка, всі обіцянки одразу ж забув.

- Ви чекайте до 15 листопада, - переказує слова депутата Марія Міндрішора, пенсіонерка. 

Далі обранець постійно уникав чи переносив зустрічі зі своїми виборцями. А коли жінка звернулася з проблемою до ЗМІ, заговорив уже зовсім по-іншому. 

- Він сказав, що "тільки через мій труп. Мене ніхто не примусить! Так воно все і залишиться. А будете писати - буде ще гірше", - розповіла Марія Міндрішора, пенсіонерка.

Однак погрози виборцям - лише частина "успішної" роботи обранця. Окрім депутатської діяльності, пан Максим займається і бізнесом. Керує у Чернівцях нині фірмою "Укрвторресурс", яка мала б обслуговувати деякі міські будинки та прилеглі території. Але тут, зі слів чернівчан, теж повний хаос. 

- Тут я нікого не бачу. Самі збираємо це листя і самі несемо туди. І там викидаємо. А якщо треба завантажити на трактор, то треба ще заплатити, - зауважив Василь Рябий, пенсіонер.

- Покрівля не фарбується, не латається, нічого не міняється. А фасад - самі бачили який. Це страховище якесь, - наголосив Василь Маркедан, пенсіонер.

Мешканці вулиці Сагайдачного стверджують, результатів роботи фірми, якою керує депутат, не видно.

- Незадовільна робота, в цілому незадовільна. Єдине, що збирають, - квартплату, - нарікає Василь Маркедан, пенсіонер.

Зате за послуги підприємства люди платять вчасно. 

- Ну, я маю 50% пільги, то я сплачую 37 гривень на місяць, - сказав Василь Рябий, пенсіонер.

Запевняють, спилити дерево у дворі, вивезти сміття чи відремонтувати щось - справжня проблема. 

- Знаєте, ми самі себе обслуговуємо. Ремонту хотілося б, але це без толку. А от платимо справно, - запевнила Зінаїда, чернівчанка.

І, оскільки на підприємстві коментувати щось журналістам не раз відмовлялись, підлеглі пана Тихоновича все ж декілька слів про свого керівника сказали: 

- Ви хоч не питайте про управителя. 00Це домом учитель! Люди скаржаться, я розумію цих людей.

А от чи розуміє людей директор "Укрвторесурсу", вирішили запитати у нього особисто. Щоправда, отримати коментар вдалось не одразу. Аби поспілкуватись із паном Тихоновичем, нам довелось його доганяти. 

Депутат запевнив, якщо у людей є якісь претензії - готовий вислухати. 

- Зустрінуся з людьми і побалакаю, - пообіцяв Максим Тихонович, депутат Чернівецької міськради. 

На запитання, чи "Уквторресурс" виконує те, що повинен, запевнив, що підприємство робить усе "на 100%". 

Утім, чернівчани думають інакше. Натомість міський голова каже, розірвати договір із недобросовісним підприємством, на яке чи не щодня скаржаться люди, місто хотіло не раз. А територію, котру обслуговує фірма, розділити між двома комунальними. 

- Але виконком це рішення не ухвалив. Василь Продан і "Рідне місто" роблять усе, для того, щоб це рішення не було ухвалено. Щоб воно мало якесь політичне забарвлення переслідувань. А нема жодного забарвлення, є просто запах від сміття, яке не вивозять із мікрорайонів, - підкреслив Олексій Каспрук, Чернівецький міський голова.

Тож, чи перестануть чернівчани скаржитись, а місто - смердіти сміттям, залежить лише від рішення міськвиконкому, деякі члени якого, вочевидь, підтримують тих, хто геть не робить свою роботу. 

1