Містечкові інтриги 'Рідного міста' позбавляють чернівчан тисяч робочих місць

Містечкові інтриги "Рідного міста" позбавляють чернівчан тисяч робочих місць

08.07.2016, 23:56

Уже більше року депутати Чернівецької міської ради зволікають із рішенням щодо розбудови автовокзалу на Гравітоні. Підприємству ПАТ «Гравітон», де нині нова автостанція на вул. Руській, не хочуть надати в оренду земельну ділянку для розширення дороги.

 Директор ПАТ «Гравітон» Віталій Чорноусенко зазначив, що планується розширити дорогу, щоб зменшити потік транспорту. Підприємство просить надати земельну ділянку в оренду, після розширення дорожнього покриття ця земельна ділянка передається назад місту разом із готовим об’єктом.

Натомість депутат Володимир Бешлей заявив, що підприємство незаконно облаштувало зупинку біля автостанції. Крім того, хоче розширити дорогу.

"Сесія пропонувала створити альтернативний заїзд на автостанцію з вул. Комунальників, аби не створювати заторів на вул. Руській", - каже Бешлей.

Все ж робоча група погодила надання землі в оренду підприємству, однак остаточне рішення за депутатами міськради.

 Підприємці, які, до слова, бажають створити там індустріальний парк, вже неодноразово просили надати їм земельні ділянки у користування. Та обранці ані минулої, ані нової каденції на остаточну відповідь так і не спромоглись.

7 липня робоча група провела виїзне засідання на території колишнього заводу «Гравітон» та ухвалила рішення винести це питання знову на розгляд сесії міськради, передає pogliad.ua.

Як повідомив голова робочої групи Олександр Шиба, згідно з проектом рішення про розширення дорожнього покриття, пропонується надати ТОВ «Вест Буковина» земельну ділянку за адресою вул. Руська, 248, площею 0,54 га на 5 років. Для розміщення будівель та споруд автомобільного транспорту і влаштування дорожнього покриття зупинок та тротуарів. 

- На жаль, в плані саме цього об'єкта, цих уже по суті шести земельних ділянок, вони розглядаються, мабуть, уже рік. Виноситься, не набирається певна кількість голосів. Знову виноситься, знов не набирається, - констатував Олександр Шиба, начальник юридичного управління міськради.

 А відтак, питання знімають на довивчення. Депутати створюють робочі групи, перевіряють об'єкти та сваряться. Так було на останньому виїзді робочої групи до майнового комплексу на Гравітоні, де відкрили новий автовокзал. Найбільше питань до підприємців та обурень виникло у депутатів від "Рідного міста".

Першою причиною сварки стало розширення дорожнього покриття та облаштування зупинки.

- Скажіть, будь ласка, яким чином, якщо ви не маєте документів, дозволу міської ради, влаштована ця зупинка і розширена дорога?, - запитав Володимир Бешлей, депутат Чернівецької міської ради.

Депутати кажуть, їм не показували жодних документів.

Депутати та підприємці довго сперечалися, розбирали стоси документів, міряли відстань між тротуарами та дорогу.

Зрештою, комісія вирішила проголосувати, чи виносити знову питання про розширення дороги та облаштування зупинки на сесію. Такі баталії були на кожному об'єкті, який підприємці просили надати їм у користування.

Та найбільше "захисників" простих людей обурило питання про виділення земельної ділянки для виробництва. Раніше її орендувало підприємство для виробничих потреб. У 2014 році вони мали наміри змінити для комерційного призначення.

Однак зараз передумали. Територія потрібна їм для виробництва. Ба більше, вже є інвестори, які бажають створити у цьому приміщенні підприємство.

- Зараз ми хочемо побудувати тут великий виробничий комплекс для виробництва саме електротехнічних товарів. У нас є попередні домовленості з інвесторами для побудови 12 тисяч квадратних метрів виробничих приміщень, - пояснили підприємці.

Та депутати бідкаються - від цього може постраждати бюджет міста. Бо ж для іншого призначення - інша ціна. Тому кажуть, підприємці сплачуватимуть на 1,5 мільйона гривень менше. Але у бізнесменів інші аргументи:

- Відповідно до генерального плану, ця територія призначена для виробництва. Що поганого в ідеї людей зробити 4 тисячі робочих місць? Це 4 тисячі родин, як мінімум, будуть щасливі.

- Ви зараз підставні особи. Ви кажете, що ви - громадянин, тобто це все майно ваше, оця людина вкладає кошти. Всі ми знаємо, що це брати Бурбаки, які заробляють на політиці, країна тільки бідніє, - заявив Василь Продан, депутат Чернівецької міської ради.

І хоча виділення земельних ділянок залежить не від комісії, депутати все ж не втрачали можливості погризтись на кожному кроці. 

- Це люди, які блокують розвиток міста. В них лозунг: "Чим гірше, тим краще", - запевнив Михайло Прозоровський, підприємець.

Голосувати за ці проекти рішень міські обранці повинні вже на наступній сесії. А підприємці просять лише одного - визначеності. 

Джерело: ТВА

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
БукІнфо (с)
Фото - Максим Козменко
1


КОМЕНТАРІ (2)

Кулявлобы привыкли разкрадать и мародёрить,посмотрите на добробут.Четырём пидарам деньги идут в карман место того что б их направить на армию или мед учириждения.

avatar

09 липня 2016 09:42

а почему Федорук отдал Гравитон яценюкам-бурбакам???  Гравитон отдали  за гроши. Почему???

avatar

таблетка для памяти

09 липня 2016 16:46