Міська рада просить міністра Бурбака зберегти у Чернівцях вагонне депо: міністр запевнив - ліквідовувати не будуть, але реорганізація неминуча

Міська рада просить міністра Бурбака зберегти у Чернівцях вагонне депо: міністр запевнив - ліквідовувати не будуть, але реорганізація неминуча

29.06.2014, 21:10

Зберегти пасажирське вагонне депо у Чернівцях як відокремлений підрозділ Львівської залізниці просить Міністра інфраструктури України Максима Бурбака Чернівецька міська рада.

Звернення з клопотанням зупинити реорганізацію цього підприємства 27 червня прийняла сесія міської ради.

Депутати вважають, що реорганізація пасажирського вагонного депо Чернівці, яке сьогодні функціонує, як відокремлений підрозділ, в пункт технічного обслуговування «Пасажирське вагонне депо Львів», що передбачено наказом керівництва Укрзалізниці від 20 травня 2014 року, призведе до скорочення працівників не лише депо, а й вокзалу станції Чернівці, вузлової клінічної лікарні, поліклініки, лінійного відділу міліції, зменшення навчальних місць в залізничному коледжі та ліцеї. Кваліфіковані фахівці, 80% з яких віком до 40 років, залишаться без роботи, збільшаться витрати на виплату допомоги по безробіттю, а бюджет Чернівців втратить 30-35 мільйонів річних надходжень. До того ж виникне загроза втрати існуючих маршрутів слідування пасажирських поїздів, які можуть замінити на поїзди формувань інших підприємств та залізниць.

Тому, враховуючи державну політику розвитку регіонів та децентралізацію влади, задля збереження на Буковині соціального спокою, економічного та туристичного розвитку регіону, міська рада просить зберегти у Чернівцях вагонне депо як відокремлений підрозділ Львівської залізниці. 

Довідково


У пасажирському вагонному депо Чернівців працює 1320 працівників. Депо у своїй структурі має всі необхідні виробничі підрозділи та технічну базу для забезпечення ремонту вузлів рухомого складу, підготовки та екіпірування пасажирських вагонів в рейс, пральний комплекс. Це прибуткове підприємство, яке в 2014 році підвищило свою категорію.

Остання реорганізація підприємства відбулася у 200-му році, коли до його складу було приєднано Івано-Франківську пасажирську дільницю.

Міністр інфраструктури України Максим Бурбак запевнив, що чернівецьке вагонне депо ліквідовувати не будуть, але реорганізація все одно відбудеться. Йдеться про ліквідацію територіальних залізниць і створення в кожній області філій АТ «Укрзалізниця». Про це міністр повідомив 26 червня під час візиту до Чернівців, передає БукІнфо.

- По Львівській залізниці витрати на обслуговування вагону трохи більше 3 тисяч, чернівецьке депо – 6 тисяч. Хлопці, ви будьте трохи ефективнішими, краще працюйте. Оптимізація повинна бути, бо витрати дуже великі. Ми запустили реформу «Укрзалізниці», вже не буде Львівської, Одеської, Донецької залізниці, не буде чернівецького депо. Це будуть філії АТ «Укрзалізниця», - розповів Бурбак.

За його словами, метою реорганізації є збільшення ефективності роботи та чітка координація.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Пане міністре! У Чернівцях уже була одна реорганізація книгарень! Просто знищили ряд комунальних самостійних книгарень. В чернівцях ЖД вузол треба не реорганізовувати, а відновлювати. Лвів і Франківськ нагліють, забирають собі наші робочі місця. Вболівайте за Буковину!!!

avatar

Чернівчанин

29 червня 2014 20:01

ДЕПО ,гравітон.... на приватний ринок золотих батонів

Єволюція всралася!

Хероям слава!

бо інакше з цією ганьбою і без депо, земельки , заводиків... жити не будуть і якщо  куля в лоб то куля в лоб

 

avatar

ХХХероям слава! пук пук пук

30 червня 2014 08:38