Три місяці без газу: у Дубівцях протестувальники перекрили трасу міжнародного значення

Три місяці без газу: у Дубівцях протестувальники перекрили трасу міжнародного значення

20.09.2021, 11:37

Сьогодні вранці, 20 вересня, жителі Вижницького району частково перекрили рух автодорогою H-10 біля перехрестя у селі Дубівці Чернівецького району.

Таким чином, буковинці вимагають у представників місцевої влади відновити газопостачання у будинках села Коритне Банилівської сільської громади.

Протестувальники заявляють, що в них немає газопостачання вже понад три місяці.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Чернівецької області, станом на 9:45 приблизно 40 буковинців безперервно рухаються пішохідним переходом і частково пропускають транспорт.

Для забезпечення охорони громадського порядку задіяно достатню кількість правоохоронців. Працівники поліції стежать за дотриманням правопорядку та недопущення провокацій мітингувальниками та учасниками дорожнього руху.

Поліцейські звертаються до водіїв з проханням розрахувати свій маршрут для об’їзду ділянки дороги, де ускладнено рух.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області 

У селі Коритне, мешканці якого переклири трасу міжнародного значення, газ відсутній через невідремонтований газовий перехід "Джурів-Банилів"АТ "Чернівцігаз"  газогін не ремонтує, посилаючись на відсутність коштів на ці роботи у тарифі. Періодичними відключеннями споживачів від газу які провокують протести буковинців і збільшують соціальну напругу,  приватна фірма шантажує Чернівецьку ОДА, уряд і Президента,щоб ті виділили їй 9 мільйонів гривень на ремонт газогону.   

Наразі проїзд по трасі вже відновлено. 

1