Міністр інфраструктури України придбав на Чернівецькому поштамті  поштову марку

Міністр інфраструктури України придбав на Чернівецькому поштамті поштову марку

06.10.2015, 17:13

Храмове свято Чернівців, яке відзначається у жовтні, цього року було вельми багате на гостей з усіх континентів світу. У складі урядової делегації  в урочистостях з нагоди Дня міста взяв участь Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський. Як офіційна особа я вперше приїхав до Чернівців, сказав Андрій Миколайович під час зустрічі з директором Чернівецької дирекції УДППЗ «Укрпошта» Ярославом Цюпаком. Ще школярем як турист був у цьому славному граді над Прутом, але сьогодні я зачарований Чернівцями, які дійсно є неповторним містом у Європі. Про це BukNews повідомили у  прес-службі Чернівецької дирекції УДППЗ «Укрпошта».

          Міністр відвідав Чернівецький поштамт на вулиці Поштовій, будівля якого є блискучим зразком віденської архітектурної школи. В кінці ХІХ століття,125 років тому, Чернівці отримали цю споруду для пошти і телеграфу, яка й нині слугує цілям поштового зв’язку,  де сьогодні надається весь спектр поштових послуг, в операційному залі представлено широкий асортимент філателістичної та туристичної продукції, преси, супутніх товарів.

 Як справжній філателіст він придбав поштову листівку та марку присвячені 140-річчу Чернівецькогонаціонального університету імені Юрія Федьковича, які випустила «Укрпошта» у серії «Краса і велич України», і направив на київську адресу. Міністр поцікавився  історією спорудження поштамту. Ярослав Цюпак розповів, що приміщення  є пам’яткою архітектури місцевого значення і воно включено в туристичний маршрут м. Чернівці з яким з цікавістю знайомляться не лише туристи з України, але й із зарубіжжя.

 Директор Чернівецької дирекції УДППЗ «Укрпошта» Я. С. Цюпак проінформував міністра про структуру пошти на Буковині, про  реформування галузі, розповів про особливості роботи поштовиків у високогірних районах Карпат, румуномовних населених пунктах, доповів про стан виконання виробничих показників, організацію пенсійного забезпечення населення краю та інші питання.

1