Міністр інфраструктури Бурбак замінив вагони потягу 'Чернівці-Київ' на більш комфортабельні, - нардеп

Міністр інфраструктури Бурбак замінив вагони потягу "Чернівці-Київ" на більш комфортабельні, - нардеп

06.05.2014, 14:56

Про нові вагони погягу "Чернівці-Київ" повідомили народні депутати України Микола Федорук і Олександр Фищук. 

- Розповім вам такий жарт, - сказав Микола Федорук журналістам.  - Олександр Фищук весь час жартома обіцяв провідникам нові вагони. І треба ж таке, що це справді сталося. Два тижні тому вагони поїзду Чернівці-Київ замінили. Їхати з Чернівців тепер більш комфортно. Це також, мабуть, заслуга міністра. Вагони не найновіші, але значно кращі за попередні. 

Народний депутат України Микола Федорук вважає нормальним використовувати можливості міністрів - вихідіців з Буковини для вирішення місцевих проблем. 

Щоправда купити квитки на київський потяг поки що складно навіть народним депутатам України. Хоча й автостопом, як дехто подумав, голосуючи на дорозі вони теж не подорожують. 

Про перспективи розвитку залізничного сполучення з Буковиною розповів народний депутат Олександр Фищук.

Найближчим часом на ратифікацію до Верховної Ради України буде подано Протокол про внесення змін до Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Молдова про діяльність залізничного транспорту. Про це сьогодні, нагадаємо, під час свого виступу на засіданні Чернівецької обласної ради 11 квітня повідомив Міністр інфраструктури України Максим Бурбак.

«Мною вже підписано пакет документів щодо набрання чинності Протоколом. Сподіваюсь, невдовзі Верховна Рада його ратифікує. Й поїзд сполученням Київ-Чернівці-Київ проходитиме в одному напрямку на 2 години швидше», - сказав Максим Бурбак.

Під час візиту до Чернівців Міністр відвідав локомотивне депо і надав залізничникам доручення перевірити стан колій та інфраструктури за новим маршрутом прямування поїзду.

Нагадаємо, раніше подорож поїздом №117/118 Київ-Чернівці тривала 13 год. 35 хв. Залізничники відпрацьовують новий маршрут прямування пасажирського поїзда №117/118 Київ-Чернівці через територію Молдови, що зменшить час його перебування у дорозі орієнтовно на 2 години в одному напрямку.

Протоколом про внесення змін до Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Молдова про діяльність залізничного транспорту передбачено спрощення руху поїздів під час перетину українсько-молдовського державного кордону в частині беззупинкового руху через визначені пункти пропуску транзитних поїздів, для яких початковий пункт відправлення і пункт призначення розташовані на території однієї і тієї ж самої держави.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Дывитьсэ бабка Ф.. з сотня кулявлоб

замінюют вагони потягу "Чернівці-Київ" на більш комфортабельні

ЧИСТО КАК НА РОДНОМ ДУНБАСЭ ЗМІНЮВАЛИ ВАГОНИ

 

КЛОУНИ !!!!!

як ви тут опускаєте самі себе пане юрій

avatar

Тарас

06 травня 2014 12:05