Міністерство інфраструктури буде підтримувати всі кроки, спрямовані на розвиток регіональних аеропортів, - Володимир Омелян (+ВІДЕО)

Міністерство інфраструктури буде підтримувати всі кроки, спрямовані на розвиток регіональних аеропортів, - Володимир Омелян (+ВІДЕО)

19.08.2016, 18:48

У рамках робочої поїздки до Чернівецької області Міністр інфраструктури України Володимир Омелян разом із Головою фракції політичної партії «Народний фронт» у Верховній Раді України Максимом Бурбаком ознайомилися з ходом реконструкції КП «Міжнародний аеропорт Чернівці».

«Вірю, що Уряд підтримає інфціативу Міністерства інфраструктури щодо створення Агентства інфраструктурних проектів, і ми його створимо вже восени. Перші заходи, яких буде вжито: відновлення злітно-посадочних смуг в низці аеропортів України, до цього переіку входить і аеропорт в Чернівцях. Також в рамках Стратегії розвитку аеропортів, ми чекаємо на ініціативу керівництва чернівецького литовища щодо стосовно того, які авіакомпанії будуть літати, по яких напрямках і на яких умовах. Це – рішення керівника аеропорту. Міністерство інфраструктури буде підтримувати всі кроки, спрямовані на розвиток регіональних аеропортів», - наголосив Міністр інфраструкутри України.

Він навів приклад, коли у Львові керівника аеропорту було обрано під час конкурсу.

"Він дав чудовий результат. Кількість авіакомпаній різко зросла, кількість авіаперевезень також", - заявив міністр.

Водночас Омелян висловився з приводу відновлення авіарейсу "Чернівці - Київ".

"Мені приємно, що до Чернівців літає МАУ. Але я сподіваюся, що не МАУ єдиним", - додав міністр.

Разом з тим, Володимир Омелян зауважив, що ремонт злітно-посадкової смуги на чернівецькому летовищі буде завершений у 2017 році.

"А смугу ми повинні обов’язково зробити. Думаю, що висока вірогідність, що це буде наступний рік. Але постараємось уже цього року зробити", - додав міністр.

За словами Володимира Омеляна, наразі в Україні діє до 20 аеропортів: «Цього року відновили свою роботу кілька регіональних аеропортів. Це – важливий і хороший сигнал. Я вірю в те, що ми поступово, крок за кроком, зможемо відновити повноцінне авіасполучення між містами України, а також встановити чималу кількість міжнародних рейсів з регіональних аеропортів».

Завдяки запуску регулярного пасажирського авіарейсу "Чернівці - Київ", аеропорт "Чернівці" вперше за тривалий період власними коштами виплатив зарплату своїм працівникам.

Про це сьогодні під час зустрічі з міністром інфраструктури Володимиром Омеляном на території аеропорту повідомив директор аеропорту Богдан Морський, передає кореспондент molbuk.ua

Він повідомив, що такого результату вдалося досягнути в тому числі завдяки підтримці, яку періодично надає аеропорту місто, а також народні депутати.

Зокрема, він нагадав, що депутати Максим Бурбак та Микола Федорук вирішили віддати гроші у сумі 24 мільйони гривень, які виділяються нардепам на їхні округи, для ремонту злітно-посадкової смуги аеропорту "Чернівці".

"Цих 24 мільйонів нам вистачить для того, щоб ми привели в порядок злітно-посадкову смугу по всій площині. Це нам дасть змогу приймати Emraer 190 на 110 місць і "Боїнг-737" на 120 місць. Після того, як проведемо капітальний ремонт смуги, ми зможемо запрошувати авіакомпанії, які мають всі типи літаків. Поки що МАУ на Emraer - одна з небагатьох авіакомпаній, яка має літак середньомагістрального типу на 50 місць. Це також результат нашої річної роботи, що авіакомпанія сюди зайшла", - повідомив Морський.

Водночас він нагадав про фінансову підтримку, яку аеропорту надала Чернівецька міськрада.

"Це також та фінансова допомога, яка була нам виділена. З цих коштів ми жодної копійки не витратили даремно і витягнули аеропорт з боргової ями по зарплаті. Зараз у нас немає заборгованості по зарплаті. Цього місяця завдяки цьому регулярному рейсу ми вперше за довгий період виплатили зарплату своїм коштом", - повідомив керівник аеропорту.

Раніше повідомлялося про авіабум у Чернівцях - квитки на літак до Києва розкуплені до кінця осені.

Джерело: http://mtu.gov.ua/, molbuk.ua

1