Між православним хрестом та кремлівською зіркою предстоятель так званої УПЦ МП Онуфрій обрав-таки московську пентаграму

Між православним хрестом та кремлівською зіркою предстоятель так званої УПЦ МП Онуфрій обрав-таки московську пентаграму

16.10.2018, 08:46

Шкода, що в мінському шабаші кремлівських попів взяв участь предстоятель так званої УПЦ МП Онуфрій. Між православним хрестом та кремлівською зіркою обрав-таки московську пентаграму. Бог йому суддя, - висловив думку Oleg Medvedev.

От що написав владика Євстратій Зоря: "Мінська схизма. 

Синод МП повторює політику Кремля - самоізоляція у відповідь на законні рішення міжнародної спільноти. Патріарх Кирил з 1991 р. особисто є архітектором розділення Української Церкви. Тому йому важко визнати провину за 27 років хибної діяльності, яка затягла всю Повноту Православ‘я у конфлікт. Але після нього ситуація рано чи пізно буде вилікувана і РПЦ повернеться у спілкування. Тепер перед всіма, належними до МП в Україні, постає питання: йти разом з РПЦ у розділення чи залишатися в єдності зі Вселенським Православ‘ям - через Помісну Українську Церкву?"

На фото: Справа наліво: голова УПЦ (Московського патріархату) митрополит Онуфрій (Березовський) і намісник Києво-Печерської лаври митрополит УПЦ (Московського патріархату) Павло (Лебідь). Київ, 27 липня 2016 року

ДОВІДКОВО

Україну на соборі Російської православної церкви в Мінську представляли глава УПЦ (МП) митрополит Онуфрій, а також митрополит Запорізький та Мелітопольский Лука, повідомив Радіо Свобода речник Білоруської православної церкви Московського патріархату Сергій Лепін.

Священний синод – один із найвищих органів церковного управління. Він складається з голови, патріарха Московського, дев’яти постійних і п’яти тимчасових членів – єпархіальних архієреїв. Постійними членами є: за кафедрою – митрополити Київський і всієї України, Санкт-Петербурзький і Ладозький, Крутицький і Коломенський, Мінський і Заславський, патріарший екзарх усієї Білорусі, Кишинівський і всієї Молдови, Астанайський і Казахстанський, глава Митрополичого округу в Казахстані, Ташкентський і Узбекистанський, глава Середньоазіатського митрополичого округу, за посадою -- голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків і керуючий справами Московської патріархії.

Російська православна церква розриває євхаристійне спілкування з Вселенським патріархатом через його рішення щодо автокефалії для української православної церкви.

Таке рішення ухвалив у понеділок синод РПЦ, повідомив журналістам на брифінгу після закінчення засідання синоду Іларіон, митрополит Волоколамський, голова відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату.

"Сьогодні було прийнято рішення про повний розрив євхаристійного спілкування", - заявив він. За його словами, глава Української православної церкви Московського патріархату, митрополит Онуфрій був присутній на синоді з початку до кінця та підтримав ухвалене рішення.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав "розкольникамиРосійську православну церкву (РПЦ) через розрив відносин з Константинопольським патріархатом. Про це він написав у своєму акаунті в Twitter, пише УНІАН.

"РПЦ вирішила розірвати євхаристійне спілкування з Вселенським патріархатом, який на основі справжніх історичних і канонічних документів довів, що Україна — це його канонічна територія. У когось ще залишилися сумніви, хто є розкольником у світовому православ'ї?", - написав він. 

 Вселенський патріарх Варфоломій, який вважається лідером світового православ’я, 11 жовтня підтвердив позицію щодо визнання незалежності Української православної церкви. Це рішення у Москві піддають критиці, називаючи «катастрофічним» для православ’я.

У Києві 14 жовтня тисячі людей взяли участь у молитві подяки за рішення Константинопольського патріарха Варфоломія про початок процесу надання незалежності Українській православній церкві, - https://www.bbc.com/ukrainian/news-45865460 та https://www.radiosvoboda.org/a/news-rpts-minsk-ukrayina/29544181.html

1


КОМЕНТАРІ (1)

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження нігтя не коштуєш блаженнілого Онуфрія. Свята людина провідець він все знає що робить і приклад треба брати з нього а не обговорювати

avatar

Микола

16 жовтня 2018 20:48