Мерія втерла носа нардепу Бурбаку аж п'ятдесятьма вісьмома літаками

Мерія втерла носа нардепу Бурбаку аж п'ятдесятьма вісьмома літаками

25.12.2014, 14:45

Після капітального ремонту злітно-посадкової смуги летовище комунального підприємства “Міжнародний аеропорт ”Чернівці” вже прийняло 58 повітряних суден. 

Про це повідомляє прес-служба мерії.

Зокрема, за сім днів вересня ц.р. аеропорт прийняв та відправив 7 повітряних суден, в тому числі 3 вантажні, у жовтні – 30 повітряних суден, в тому числі 9 вантажних, у листопаді – 13, з них 7 вантажних, за 20 днів грудня прийняли 8 літаків, з них 4 вантажні. 

Крім цього, на даний час продовжено сертифікат придатності світлосигнального обладнання, отримано погодження профільного проектного інституту Украеропрект на прийом літаків типу Boeing – 737 та Airbus – 320 за умови постійного контролю стану поверхні аеродромних покриттів перед кожною злітно-посадковою операцією. 

Нагадаємо, капітальний ремонт ділянки злітно-посадкової смуги аеродрому комунального підприємства “Міжнародний аеропорт ”Чернівці” завершено у вересні ц.р. 23.09.2014 року підписано Акт технічної комісії щодо вводу в експлуатацію злітно-посадкової смуги та рульової доріжки, отримано дозвіл на відкриття аеропорту для прийняття та відправлення повітряних суден. На ремонт злітно-посадкової смуги витрачено 5492652 грн., які ще торік сесія міської ради передбачили в бюджеті розвитку на 2014 рік.

Максим Бурбак: депутати Чернівецької міської ради ухвалили важливе рішення закопати у землю шість мільйонів гривень!

Про це народний депутат України Максим Бурбак сказав сьогодні на прес-конференції у Чернівцях.  Таким чином парламентар відповів на питання про діяльність і перспективи чернівецького аеропорту. 

-          Давайте повернемось у квітень місяць, коли я зустрічався з депутатами Чернівецької міської ради,  і радив їм не закопувати 6,5 мільйонів гривень у землю. Фактично витрачати їх ні на що, - сказав Максим Бурбак. -  Мені відповіли, що ми проведемо ремонт злітно-посадкової смуги і відкриємо літню навігацію. Я зауважив, що літню навігацію 2014 року, як міністр інфраструктури, я вже підписав і там аеропорту «Чернівці» немає.

Оце вам приклад діяльності бойових депутатів Чернівецької міської ради, які вважають себе вищими за Верховну Раду України. Вони приймають важливі рішення: закопати 6,5 мільйонів гривень у злітно-посадкову смугу аеропорту, в який ніхто не літає.  Це потрібно доносити до виборців. Нехай роблять висновки.

А якщо говорити про перспективи аеропорту, то такі напрацювання є. Тричі тут перебували голова Державіаслужби України, керівник ДП «Украерорух», які вивчали можливість залучення якихось інвестицій чи іноземних  компаній, для того щоб  аеропорт принаймні став самоокупним.  Поки що є попередні розмови з деякими перевізниками. Але все таки наша смуга не є в тому задовільному стані, щоб сюди могли літати літаки з двигунами під крилами.  Каміння, коли працює такий двигун, може в нього потрапити. Це питання безпеки, тому ніхто нехтувати ним не буде.

1