Meridian Czernowitz відбудеться і в Чернівцях, і в Одесі (ОНОВЛЕНО о 20.16)

Meridian Czernowitz відбудеться і в Чернівцях, і в Одесі (ОНОВЛЕНО о 20.16)

24.03.2016, 19:33

Фестиваль у Одесі пройде протягом трьох місяців під брендом Meridian Czernowitz

Цьогоріч поетичний фестиваль Meridian Czernowitz таки відбудеться у Чернівцях. 
 
За словами Святослава Померанцева, на даний час все більше європейських читачів та представників інтернаціональної інтелігенції впізнають бренд фестивалю завдяки численним публікаціям у таких масштабних іноземних ЗМІ, як Frankfurter Allgemeine Zeitung (Німеччина, тираж газети понад 365 000 екземплярів, а цільова аудиторія читачів сайту нараховує понад 1 168 000 осіб), Berliner Zeitung, Die Furche (Австрія), Nordwestschweiz (Швейцарія) та багато інших. Загалом у німецьких, австрійських та швейцарських ЗМІ було опубліковано 30 матеріалів, які охопила 10-ти мільйонна аудиторія читачів.
 
Президент літературної корпорації Святослав Померанцев розповів, що фестиваль Meridian Czernowitz також пройде протягом трьох місяців в Одесі.
 
– Цього року ми проводимо в Одесі тримісячний фестиваль «Меридіан Одеса» - «Мистецьке літо – 2016» у Зеленому театрі. Там візьмуть участь усім відомі українські автори, такі як: Юрій Андрухович, Андрій Любка, Сергій Жадан, Юрко Іздрик, Катерина Бабкіна та інші українські автори, які щороку беруть участь у «Meridian Chernowitz». Цей фестиваль в Одесі пройде під брендом «Meridian Chernowitz» і ми вважаємо, що це така собі експансія на Південь». Як зазвичай, сам «Meridian Chernowitz» відбудеться з 9 по 11 вересня, а головною темою цьогорічного фестивалю буде 75-річчя трагедії Бабиного Яру, – додав Померанцев.
 
Як розповіла під час прес-конференції директорка міжнародного фестивалю Євгенія Лопата, поетичний тур стартує восени цього року в Києві.
 
– Тур розпочнемо 7 вересня в Києві з поетичних читань українських, ізраїльських та німецьких авторів у Бабиному яру, а також проведемо дискусії в університеті, - зазначає Євгенія. - Потім поїдемо на Meridian Czernowitz у Чернівці. Наступна зупинка - Берлін, де проведемо поетичні читання поруч з Меморіалом жертв Голокосту. Цей же формат ми повторимо в лютому в Ізраїлі на книжковій ярмарці у Єрусалимі та в місті Тель-Авіві. Основна тема цьогорічного фестивалю - трагедія у Бабиному яру.
 
 
Важливою проблемою, яка досі залишається відкритою, є фінансування, адже проведення Міжнародного фестивалю у Чернівцях вартує від 75 до 80 тис. євро. «Один учасник «коштує» 1 тис. євро, тому що – переліт, переїзд, проживання, переклад віршів, оренда звуку, оренда локації, - пояснив Святослав Померанцев. - Щороку до нас приїжджають 30-35 поетів дорослої сцени, 10-15 – молодіжної сцени. Ще приїжджають «собаки» з Жаданом, «карбідо» з Андруховичем, ті діджеї, це загалом людей 50».
 
Тому в загальному витрати на учасників складають близько 50-ти тисяч євро, також необхідні витрати на рекламу, поїздки на різні заходи в Україні та за її межами. «На фестиваль «Meridian Chernowitz» у Чернівцях мені потрібно чернівецьких грошей – 30 тис. євро, решту 50 ми знаходимо по «сусєках». Без цього завжди є загроза закриття фестивалю, чи переїзду, тому якщо я не знайду постійного джерела фінансування, то щороку фестиваль буде під загрозою», – наголосив президент фестивалю.

 Джерело: http://promin.cv.ua/, chv.tv та http://www.0372.ua/

1