'Мене делегував бізнес і будь-яка компанія чи власник структури мають до мене відношення': мер Чернівців не вбачає конфлікту інтересів у тому, що він та пов'язані з ним люди активно купують приміщення у центрі міста

"Мене делегував бізнес і будь-яка компанія чи власник структури мають до мене відношення": мер Чернівців не вбачає конфлікту інтересів у тому, що він та пов'язані з ним люди активно купують приміщення у центрі міста

14.06.2023, 09:42

У Чернівцях на аукціоні продали низку приміщень для бізнесу. Загалом переможці запропонували понад 37 млн грн за сім лотів.

18 травня у міська рада Чернівців анонсувала аукціони на дев'ять приміщень комунальної власності:

 На Кобилянської, 5 - площа 145,40 м кв; Його продадуть за понад 3,5 мільйона гривень ТОВ "Рома". Засновником та кінцевим бенефіціаром підприємства є міський голова Чернівців Роман Клічук. Фірма займається торгівлею харчовими продуктами, напоями та тютюновими виробами.

На Кобилянської, 13-15 - площа 541,10 м кв; Декілька нежитлових приміщень на вулиці Кобилянської13-15 за понад 11 мільйонів гривень купить чернівецький підприємець Сергій Борденюк. За даними платформи YouControl, він розводить велику рогату худобу та займається виробництвом м'яса.

Також за понад 5 мільйонів гривень він купить приміщення площею понад 276 квадратних метрів на вулиці Головна, 27.

На Шептицького, 4 - площа 55,10 та 42,40 м кв; Його продадуть за понад 1,6 мільйона гривень. Цю суму запропонувала підприємиця з Чернівців Катерина Гуменна, яка працює акушеркою-гінекологом та є депутаткою міської ради від фракції "Єдина альтернатива".

Інше приміщення на Шептицького за майже мільйон гривень купить пластичний хірург Руслан Гуменний, який є директором ТОВ "Буковинський центр пластичної та естетичної хірургії", йдеться на платформі YouControl. Він був єдиним учасником аукціону.

На Хмельницького, 64 - площа 128,80 м кв;

На Федьковича, 42 - площа 374,04 м кв;

На Головній, 99 - площа 108,10 м кв;

На 29 березня, 30 - площа 65,3 м кв.

12 червня заступник міського голови Сергій Маховіков повідомив про результати цих аукціонів. За його словами, продали сім приміщень з дев'яти.

Шестеро учасників змагалися за будівлю за адресою вул. Федьковича, 42. При стартовій ціні у 4,7 млн. грн, фінальна пропозиція склала майже 13 млн. грн. 

Це чернівецьке підприємство Гармонія-2000, яке понад 20 років займається торгівлею фармацевтичними товарами, йдеться на платформі YouControl.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівцях колишню дитячу стоматполіклініку на Федьковича пустили з молотка

Під час чергової пресконференції Чернівецького міського голови Романа Клічука журналіст BukNews, зокрема, запитав,  чи не вбачає він конфлікту інтересів у тому, що перебуваючи на посаді мера він сам та пов'язані з ним люди та структури активно змагаються за  приміщення у центрі Чернівців.

"Мова йде про сто квадратних метрів, ви вважаєте, що це весь центр Чернівців? Магазин "Фокстрот" взяв в оренду, а не викупив. Там права викупу немає. І всі приміщення, які здаються в оренду на аукціоні вони не викуповуватимуться, - відповів Чернівецький міський голова Роман Клічук на запитання журналіста BukNews. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Клічука продадуть земельну ділянку на Хотинській скандальному екс-депутату Білику, яку він орендував у запеклій боротьбі

- Мене делегував бізнес і будь-яка компанія чи власник структури мають до мене відношення. Я вважаю, що моє завдання як очільника міста зробити це прозоро, щоб кожний бізнесмен, який хоче інвестувати гроші в приміщення в центрі міста, і які в більшості випадків знаходяться у неналежному стані, я директую правила.  На цьому аукціоні міг вщяти участь будь-хто. А виграв той, хто дав більшу суму. Ми ці приміщення не вкрали, не прихватизували... Якщо ви бачите, то це напевно перший аукціон, який відбувається так прозоро. Всі знають, ми всім пояснювали. Ця інформація, вона вже була, напевно, на Прозоро ще два місяці тому. Тобто у будь-якого бізнесмена, в тому числі у вас, була можливість вийти на цей аукціон і придбати будь-яке приміщення. Подякуйте їм.

- Конфлікт інтересів був би, якби ми це зробили тихо і про це ніхто не знав", - пояснив Роман Клічук.  

Загалом з кінця травня у Чернівцях провели дев'ять аукціонів з приватизації комунального майна. Два аукціони не відбулися через відсутність покупців. Йдеться про продаж нежитлових підвальних приміщень на вулицях 29 березня, 30 та Головній, 99. Ще один аукціон з продажу приміщення на вулиці Хмельницького, 64 не відбувся через технічний збій.

Частково використано матеріали https://suspilne.media/504796-startova-vartist-bula-ponad-vdvici-mensou-u-cernivcah-na-aukcionah-prodali-komunalni-primisenna-za-ponad-37-mln-grn/

Фото https://4.bp.blogspot.com/

1