Мельничук не балотуватиметься, а Петришин вже готує плацдарм?

Мельничук не балотуватиметься, а Петришин вже готує плацдарм?

02.10.2018, 22:08

У Чернівцях готуються до проведення виборів ректора Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Як повідомляє МБ з посиланням на телеканал "Буковина", 1 жовтня на засіданні Вченої ради розглянули питання про комісію, яка підготує Положення щодо виборів ректора.

За словами чинного ректора вузу Степана Мельничука, у 2019 році в нього завершується дія контракту.

"Тому по нормативах, вказаних у законі "Про вищу освіту", будуть перевибори. Обиратимуть ректора на п’ять років", – сказав він.

За його словами, не тільки комісія Вченої ради, а й студенти можуть впливати на вибори. Серед них проведуть таємне голосування. До участі в конкурсі допускатимуть не тільки працівників університету.

Водночас Мельничук повідомив, що не планує висувати власну кандидатуру на виборах ректора університету. 

Тим часом головою Вченої ради Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича обрали першого проректора, професора Романа Петришина.

Як зазначається на офіційному сайті ЧНУ, 1 жовтня на організаційному засіданні новообраної Вченої ради відбулись вибори голови та його заступника.

Шляхом таємного голосування головою Вченої ради обрано Романа Петришина, а його заступником - проректора з наукової роботи та міжнародних зв’язків, проф. Петра Фочука.

На засіданні також розглянуто питання про обрання комісії Вченої ради університету з підготовки Положень щодо виборів ректора університету.

Раніше повідомлялося, що Роман Петришин призначений Уповноваженою особою з питань запобігання й виявлення корупції у ЧНУ.

Як відомо, Роман Петришин є батьком депутата Чернівецької міськради, підприємця Ярослава Петришина. Свого часу університет закуповував комп’ютерну техніку у приватному підприємстві "Німфа", засновником якого є син проректора, - нагадує https://molbuk.ua/.

1