Маніліч звинуватив Курка в одноосібному розпорядженні коштами з обласного бюджету

Маніліч звинуватив Курка в одноосібному розпорядженні коштами з обласного бюджету

27.01.2015, 18:11

Заступник голови облради Валентин Маніліч звинуватив заступника голови обласної ради Ярослава Курка в одноосібному розпорядженні коштами з обласного бюджету.

Про це Маніліч заявив у вівторок на прес-конференції, пише molbuk.ua

Зокрема Маніліч заявив, що Курко ще в липні 2014 року прийняв одноосібне рішення щодо перерахування 150 тисяч гривень на користь благодійного фонду "Чернівецький міський благодійний фонд ветеранів і пенсіонерів Служби безпеки "Ветеран".



"Існують аналогічні, на мій погляд, порушення законодавства, які зв’язані з бюджетною сферою. Але чомусь ні прокуратура, ні СБУ, ні УМВС не складають протокол про адмінправопорушення. У мене є розпорядження голови обласної ради, яке підписав перший заступник голови Курко ще 16 липня 2014 року. Було прийнято одноосібне рішення щодо перерахування 150 тисяч гривень на користь третіх осіб - в даному випадку мова йде про благодійний фонд", - сказав він.

"Посадова особа, діючи в інтересах третіх осіб, одноосібно, без керівництва обласної ради, всупереч бюджетному кодексу, всупереч положенням про обласний спецфонд, видала це розпорядження", - додав він.

Водночас заступник голови облради пояснив, як саме мала відбуватися процедура розпорядження коштами з обласного бюджету.

"Мала бути програма по фінансуванню цих заходів, мали бути визначені самі заходи, які мали фінансуватись. Після того бюджетна комісія мала розглянути це. А потім мало бути розпорядження, яке відповідно до регламенту, мало бути погоджене з керівництвом обласної ради. Тільки після цього сесія мала розглянути питання про перерахування цих грошей. На жаль, це не зробили. Був лише лист, підписаний керівником Служби безпеки. Це - порушення, через яке обласний бюджет безнадійно втратив 150 тисяч. Я вважаю, що ці гроші були вкрадені з обласного бюджету. Законних підстав для перерахування цих коштів не було. Для цього потрібна додаткова правова і юридична перевірка. Але на жаль це не робиться", - заявив Маніліч.

Як відомо, Валентин Маніліч не вважає, що скоїв адміністративне правопорушення, незважаючи на відповідне рішення суду, яке підтвердило його вину в корупційній справі.

"Я вважав і вважаю, що я як посадова особа місцевого самоврядування не скоїв адміністративне правопорушення і оскаржуватиму це рішення в Європейському суді", - сказав він.

"У мене є всі підстави вважати, що діє вибіркове правосуддя. Тобто, це є політичне замовлення. Цих людей, які замовили цю політичну провокацію, яка триває ще з травня, ми всі добре знаємо. Це політична сила, яка представляє в обласній раді партію "Народний фронт". Один із замовників цієї провокації - це один із заступників голови обласної ради Ярослав Курко", - додав Маніліч.

 

Джерело: molbuk.ua

1