Малишевська подала у відставку?

Малишевська подала у відставку?

18.11.2011, 00:24

Саме така звістка, якій, напевно, пораділа значна частина педагогів, сьогодні сколихнула все місто. Чи справді це так і що стало причиною появи такої, вельми неординарної, інформації з’ясовували кореспонденти ТВА.

Повідомлення про те, що Василина Малишевська вирішила відмовитися від посади очільниці міського управління освіти виявилася чутками. Василина Семенівна телефоном запевнила нас, що звільнятися не збирається і не бачить жодних причин для такого рішення. Іншої думки сотні педагогів, які завдяки чиновниці були змушені масово йти у відпустки за власний рахунок. Утім, головна освітянка міста з цим не погоджується.

- Примусово жоден з керівників навчальних закладів відправити працівників у відпустку за власний рахунок не має права. Тим більше, вказівок з управління освіти силою когось відправляти - це смішно, - виправдовується Василина Малишевська, начальник управління освіти Чернівецької міської ради.

Щоби з’ясувати, хто каже неправду, педагоги чи їхня керівниця, журналісти надіслали інформаційний запит до управління освіти з вимогою надати офіційну інформацію, скільки вчителів взяли відпустки за власний рахунок з початку навчального року. З’ясувалося, що у жовтні заяву про відпустку без збереження заробітної плати написало близько 2 тисяч педагогів міста. Те, що така ситуація - явище добре організоване, залишається поза сумнівами. До прикладу, у вересні охочих відпочити за власний кошт не назбиралося й півсотні. Тобто виходить, що начальниця управління освіти Василина Малишевська сказала неправду знімальній групі ТВА.

- Вказівка повинна йти згори. Так само, мабуть, прийшла вказівка і в міське управління освіти згори. Тому що це міський бюджет, зарплата йде з міського бюджету. Ні, бажання за власний рахунок іти в мене не було, але сказали, що це мусять зробити всі, - сказала Катерина, вчителька.

Нагадаємо, раніше "Теми дня" розповідали про анонімні скарги педагогів, які нарікали на те, що керівництво шкіл та садочків "добровільно-примусово" відправляє їх у відпустки за власний рахунок.

Джерело: citi.cv.ua

Коментар BukNEWS: Умови перебування дітей у садках – тема взагалі окремої розмови. (Про використання так званих батьківських та спонсорських коштів годі й казати. У дитсадках одних Чернівців лише цього року їх офіційно назбирали в понад 3 млн грн.) Достатньо лише згадати, що відповіді на питання, хто у 2008 році отруїв в дитсадках чернівецьких дітей, не дали ні міліція, ні прокуратура. Хоча подбати про бездоганну репутацію усіх причетних, особливо коли йдеться про харчування дітей, правоохоронці просто зобов'язані. Справжній рівень довіри суспільства до влади засвідчила вимога, що пролунала під час якоїсь з прес-конференцій у мерії, привселюдно пообіцяти: дешеву китайську гречку згодовувати дітям у дитсадках не будуть. Проте посадовців сьогодні, схоже, більше цікавить, як зекономити на лікарняних для батьків по догляду за хворими дітьми, ніж зробити так, щоб умови їх перебування в садках не спряли поширенню захворюваності. У Чернівцях цього року, наприклад, дошкільнята хворіють більше, ніж торік. Однак це чомусь хвилює не педагогів чи лікарів, а Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, де навіть обговорення теми влаштували. Натомість, хто знає, чи так і не виявлені під час розслідування прорахунки в організації харчування дітей не обернуться в майбутньому ще більшою кількістю лікарняних, а то й бідою. А що, як прихована загроза існує досі? Пригадується, сесія Чернівецької облради ледь не одноголосно рекомендувала меру Чернівців Миколі Федоруку звільнити з посади начальника міського управління освіти Валентину Малишевську. Проте вже й мера у Чернівцях давно нема, а Малишевська і нині там. Шкода лише Чернівецький міськмолокозавод, що так і не зміг поновити роботу після того, як у високих кабінетах саме його зробили цапом-відбувайлом.