Максим Максимюк: 'Футбольний клуб «Іванківці» цього сезону представляє Кіцманську ТГ'

Максим Максимюк: "Футбольний клуб «Іванківці» цього сезону представляє Кіцманську ТГ"

17.02.2022, 21:29

Футбольний клуб «Іванківці», що представляє Кіцманську територіальну громаду, минулими вихідними здобув чергову перемогу і зробив черговий крок до наступних здобутків і трофеїв. Наразі ФК «Іванківці» - діючий Абсолютний чемпіон Чернівецької області і діючий володар Кубку Чернівецької області, а також цьогорічний чемпіон зони «Д» обласного чемпіонату з міні-футболу. Команда впевнено рухається вперед на усіх «фронтах» і вже найближчої суботи гратиме у фіналі зонального Кубку області з міні-футболу-2022. 

«Ми з хлопцями, давно вийшли з-за меж  меркантильності, а наші відносини грунтуються на набагато вищих, аніж гроші, цінностях» - каже керівник ФК «Іванківці» Максим Максимюк. - Наша спільна ідея, мета і бажання -  вкотре доказати, що ми - найсильніша команда області, команда, в якої є дух, є своя маленька культура і близькі, дружні відносини між усіма, і це допомагає нам робити свою справу на найвищому обласному рівні! 

Важливо те, що ми не дозволяємо собі влаштовувати «емоційні концерти» і «паніку» на полі, а підтримуємо один одного щоб не сталося і головне - не даємо один одному поринути в емоційну прірву. 

«Дотримуватися повного спокою, що би  не сталося на полі, до фінальної секунди матчу» - це одна з цінностей нашої команди. І навіть тоді, коли в когось щось не так і гра зовсім не клеїться, що, здавалося б, не можеш контролювати ані себе, ані хід гри, то ми все одно не даємо можливості один одному «розхитатися» і дозволити супернику взяти над нами верх. Я вважаю, що над командою треба працювати як на футбольному полі, як у роздягальні, так і поза її межами. І це - єдиний шлях до успіху!

Наша КОМАНДА складається з «правильних» людей: це стосується кожного футболіста, кожного, хто фінансово підтримує, хто організовує, хто фіксує матчі на фото чи відео, хто вболіває за нас!

Атмосфера, яку ми Всі разом (кожен, хто є членом нашої команди) створили, приваблює багатьох любителів футболу на Буковині. Багато хто хоче бути з нами, в нашій в команді, і це - попри те, що в той же час багато інших бажають, щоби ми помилилися чи оступилися». 

На питання, чи можна конкретніше розповісти про тих людей, які разом із командою крокують у сезоні-2021/22, Максим відповів:

«Я дякую абсолютно усім за пророблену спільну роботу, яка закінчилась нашим черговим успіхом! 

Я дякую кожному за той внесок у команду, який кожен привніс особисто, чи то грою, чи то матеріальними цінностями, чи організаційною роботою, в першу чергу - моєму другу, який три роки тому так само, як і я, палко хотів створити разом зі мною команду, яка буде робити на полі все те, що робить зараз. І хоча він не прихильник говорити про себе і вішати лаври на себе, але я завжди наголошую, що це ми разом з ним - з Вовою Д.(старий) - зробили цю команду такою, яка вона є!  

Я дякую своєму тестю Олегу Гуцуляку, який разом зі мною робить цю футбольну справу на обласному рівні вже понад 7 років, дякую йому як за організацію матчів, так і за фінансову підтримку. Лазарович, як його називають в команді хлопці, відіграє одну з найважливіших ролей в ФК «Іванківці», хоча навіть не тільки в команді а й, на мою думку, в усьому обласному футболі. 

Я дякую своєму другу і односельчанину Василю Косменку, з яким ми раніше грали разом за ФК «Іванківці», а зараз він також разом зі мною матеріально підтримує команду. 

Окремо дякую своїм друзям, які протягом багатьох років розвивали футбол у Кіцмані, а зараз, як представники Кіцманської територіальної громади, роблять цю футбольну справу разом зі мною, а саме - Олександру Марусяку та Олегу Скорейку».

На Кіцманщині спорт, особливо – футбол, любили завжди, а «Іванківці» на даний момент є найсильнішою командою регіону. Оскільки село Іванківці нині входить до Кіцманської ТГ, тому в міні-футбольному сезоні-2021/22 ФК «Іванківці» представляють не тільки саме село, а й цілу територіальну громаду, а це – вже зовсім інший статус.

«Нова пошта» в Кіцмані нерозривно пов’язана з футболом вже багато років і в нинішньому сезоні нам особливо приємно і почесно бути разом із дворазовим чемпіоном області з міні-футболу, - коментує Олег Скорейко. – Сподіваюся, наша футбольна дружба триватиме довго і ми сприятимемо розвитку футболу, нашого краю».

До речі, раніше Олег Скорейко виступав за ФК «Іванківці» в якості гравця, а зараз, як співвласник «Нової пошти» в Кіцмані та депутат Кіцманської міської ради, ініціював підтримку нашій команді та доєднався до її складу вже на спонсорській основі. Саме «Новою поштою» було розроблено новий комплект ігрової форми, яку «Іванківці» презентували під час останніх матчів.

Щодо мотивації до нових здобутків команди, то тут Максим Максимюк поділився з нами сокровенним:

«Я вже говорив, що присвячую цьогорічну перемогу своєму татові. Направду, це він зародив у Іванківцях футбол на такому високому рівні, який він є зараз. Це він привив мені любов до цього спорту, а я підхопив це і довів нашу справу до таких результатів, які ми зараз бачимо.

А в цьому році я мав особливу місію і мусів довести всі справи, які він робив і любив, до логічної вершини! В мене постійно на думці, ніби він кудись поїхав і скоро повернеться, а коли це станеться то я з гордістю і радістю обійму його і скажу: я все зробив на найвищому рівні, я все виконав так, як ми завжди хотіли».

Альберт КОМАРІ

 

1