Максим Бурбак і Михайло Папієв привітали працівників сільськогосподарської галузі краю з професійним святом

Максим Бурбак і Михайло Папієв привітали працівників сільськогосподарської галузі краю з професійним святом

16.11.2011, 18:40

Шановні працівники галузі сільського господарства!

Щиросердно вітаю вас з професійним святом! Нехай ваша невтомна праця завжди приносить гарний результат, справжнє задоволення і гідне поціновування.

Без вашої щоденної копіткої праці, без вашого працелюбства і мудрості, чесного і професійного ставлення до нелегкого труда аграріїв не можна уявити сьогодні розвиток держави та добробут українців.

Нехай вам щастить в усіх починаннях, радість і затишок панує в ваших родинах,а здоров”я і гарний настрій супроводжує щодня. Успіхів і здійснення заповітних мрій та задумів бажаю всім в день професійного свята працівників сільського господарства.

З повагою, депутат обласної ради, голова депутатської комісії з питань агропромислового розвитку Максим БУРБАК

Урочистості з нагоди Дня працівника сільського господарства відбулися в Чернівецькій обласній філармонії. З вітальним словом до представників галузі звернувся голова облдержадміністрації Михайло Папієв, який відзначив, що саме сільське господарство – найбільш важлива і прибуткова сфера діяльності в регіоні. Саме тому, підкреслив керівник крайової виконавчої влади, Президентом України Віктором Януковичем пріоритетним завданням місцевої влади було означено підвищення рівня і якості життя сільського населення, що вимагатиме від нас підвищення ефективності сільськогосподарського виробництва, всебічної та щоденної підтримки розвитку сільської місцевості.

У своєму виступі голова облдержадміністрації зупинився на здобутках галузі, а також на основних завданнях та напрямках подальшого розвитку сільського господарства. Так, в області впродовж останніх років спостерігається чітка тенденція нарощування виробництва валової продукції сільського господарства. Новітні технології у поєднанні з ідеальними агрокліматичними умовами та багатим досвідом дали поштовх розвитку садівництва. Успішно розвивається інфраструктура із зберігання та переробки вирощеної продукції, будуються сучасні газові фруктосховища – у поточному році їх збудовано п’ять, продукція переробляється на високотехнологічних підприємствах.

“Ці досягнення – не лише позитивний статистичний показник, а й здешевлення сільськогосподарської продукції для споживачів, населення. Цьому сприяли також ярмарки з продажу дарів полів і ферм, проведених в області цього року”, - наголосив Михайло Папієв. Важливим чинником покращення ситуації в сільському господарстві керівник виконавчої влади краю назвав державну фінансову підтримку, завдяки якій у поточному розі за цільовими програмами в галузь надійшло близько 30 мільйонів гривень. Зросла і середньомісячна заробітна плата працівників, яка у січні-вересні поточного року склала майже 1,5 тис. гривень.

Попри це, зазначив Михайло Папієв, залишається напруженою ситуація в тваринництві, динамічніше міг би розвиватися і аграрний сектор краю. Шляхом вирішення цих та інших проблем він назвав проведення реформи аграрного сектору, в тому числі і реформи земельних відносин. “Стратегічний розвиток агропромислового комплексу області вимагатиме вдосконалення інфраструктури аграрного виробництва шляхом активізації інвестиційної діяльності, технологічного і технічного переоснащення виробничих процесів відповідно до сучасних світових стандартів, наукового забезпечення галузі”, – сказав Михайло Папієв.

На завершення урочистостей глава облдержадміністрації побажав працівникам сільського господарства краю міцного здоров’я, щастя, щедрої ниви, радості й достатку в кожній оселі та нагородив почесними грамотами обласної державної адміністрації.