'Майдан' воює з кандидатами в мери за спадщину Федорука, тому систематично псує їхні  агітаційні плакати?

"Майдан" воює з кандидатами в мери за спадщину Федорука, тому систематично псує їхні агітаційні плакати?

12.05.2014, 21:12

Чернівецьке представництва Громадянської мережі ОПОРА повідомило, що "на Центральній площі міста Чернівці зафіксовані випадки системного пошкодження друкованої агітаційної продукції кандидатів Петра Олексюка та Віталія Ткачука, які були розміщені на спеціально відведених для передвиборчої агітації тумбах. Плакати псувалися неодноразово, починаючи від початку передвиборчої агітаційної кампанії вказаних кандидатів на посаду Чернівецького міського голови. Зображення (фото плакатів одного й того ж кандидата зроблені в різні дні)".

 Зауважимо, що псування плакатів розміщених у спеціально відведених для цього місцях можна кваліфікувати як порушення виборчого права (перешкоджання вільному здійсненню громадянином свого виборчого права або перешкоджання діяльності іншого суб’єкта виборчого процесу), що тягне за собою кримінальну відповідальність (стаття 157 Кримінального кодексу України - http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/2341-14/print1390976967271602).

На фотографіях представлених ОПОРОЮ та кореспондентом BukNews добре видно, що спірну агітаційну тумбу облюбувала ЧОО "Майдан". Тож логічно припустити,що псуючи плакати кандидатів в мери активісти "Майдану" відстоюють свою рекламну площу. (Виконком стурктури очолює пан Юрій Івашин).  

До повідомлення спостерігачів про те, що всі кандидати в мери мають право розміщувати свою друковану рекламу на цих спеціально для неї відведених тумбах, можливо ще варто додати єдине. Самі тумби є власністю територіальної громади міста. Тому насправді у чернівчан мало би виникнути питання до ЧОО "Майдан" як ці металеві тумби потрапили на Центральну площу. А заодно простежити, щоб після виборів їх кудись не умикнули.

Довідково: Стенди під розміщення матеріалів передвиборної агітації з'явилися в Чернівцях ще в часи мера Федорука. Нововведення запровадили, щоб канидадати не клеїли свої агітаційні листівки на освітлювальних опорах, опорах тролейбусних ліній, парканах, стінах будинків та споруд, деревах  тощо. Тоді ж виконком міської ради почав затверджувати перелік місць, що відводились у місті Чернівцях для встановлення стендів під розміщення матеріалів передвиборної агітації. Агітаційні стенди встановлювалися також біля приміщень виборчих дільниць з дня їх утворення. А для Центральної площі зазвичай передбачався один такий стенд. 

32

Центральна  площа

Біля  входу  з  вул. О.Худякова

1


КОМЕНТАРІ (2)

avatar

12 травня 2014 18:36

А всі стовпи по вулиці Заставнянській теж Ткачука? ))) На стовпах Ткачук  не просто висить , він їх обнімає з двох боків. 

avatar

Олег

12 травня 2014 21:53