На Буковині майбутні лікарі і педагоги засудили дії військових Російської Федерації в Криму

На Буковині майбутні лікарі і педагоги засудили дії військових Російської Федерації в Криму

03.03.2014, 17:55

БДМУ засуджує дії Російської Федерації

1 березня 2014 року прийнято рішення Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації щодо використання збройних сил Російської Федерації на території України, що є грубим порушенням положень Меморандуму про гарантії безпеки у зв’язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї від 5 грудня 1994 року, Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією від 31 травня 1997 року та Угоди між Україною і Російською Федерацією про статус та умови перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України від 28 травня 1997 року.

Ректорат БДМУ засуджує дії військових Російської Федерації в Криму. Студенти та співробітники Буковинського державного медичного університету вимагають від влади Російської Федерації поважати суверенітет, територіальну цілісність та недоторканість державних кордонів України. Ми вважаємо недопустимим втручання у внутрішні справи України і закликаємо всіх співгромадян до об’єднання заради цілісної і неподільної України. Звертаємось до політиків і всіх громадян України – зробити все для забезпечення територіального суверенітету нашої держави.

На нашу думку конфлікт має бути вирішений дипломатичним мирним шляхом, щоб не постраждали люди, адже найдорожче для людини – це життя та здоров’я. І пам’ятаймо, Україна – єдина, Схід і Захід – разом.

Ректорат та студентська рада БДМУ

ЗВЕРНЕННЯ КОЛЕКТИВУ ПЕДАГОГІЧНОГО КОЛЕДЖУ

Ми, представники студентів та працівників педагогічного коледжу ЧНУ ім. Ю. Федьковича, від імені всього колективу навчального закладу вкрай стурбовані ситуацією, що склалася через вторгнення військ Російської Федерації на територію нашої держави.

Збільшення військових формувань, захоплення та блокування військових частин на території Криму – це пряма загроза, що веде до розв’язання війни між братніми слов’янськими народами.

Політика президента Путіна – це грубе порушення суверенітету України, можлива кров молодих солдатів, сльози матерів.

Ми вимагаємо негайного припинення військового втручання з боку Росії у внутрішні справи нашої держави, зокрема, на території Криму, а також у східних регіонах України, та виведення збройних формувань згідно з нормами міжнародного права та двосторонніми українсько-російськими домовленостями.

Ми проти політики втручання Кремля у внутрішні справи нашої держави і запевняємо, що кожен з громадян України незалежно від національності та віросповідання, у разі потреби, стане на захист нашої Вітчизни.

У цей трагічний для нашої держави час ми всі як один повинні зберігати організованість, не піддаватися на провокації, дотримуватися законів та рішень державної влади України.

У ці складні дні ми не одні. З нами міжнародна спільнота. І агресія проти України з боку Кремля засуджується міжнародним співтовариством і неминуче потягне за собою санкції проти Росії та її керівництва.

На фото: збори студентів та працівників педагогічного коледжу ЧНУ ім. Ю. Федьковича.

1