Львів’яни за мільйон гривень відкоригують генплан Чернівців

Львів’яни за мільйон гривень відкоригують генплан Чернівців

02.02.2012, 21:14

Департамент містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецького міськвиконкому уклав угоду з Державним інститутом проектування міст «Містопроект» (м. Львів) на роботи з виготовлення містобудівної (проектної) документації «Коригування генерального плану м. Чернівці». Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Вартість угоди склала 978 102 грн. Роботи «Містопроект» повинен виконати протягом 2012 -2013 років.

Роботи фінансуватимуться з міського та державного бюджетів.

Додамо, що на тендер, окрім львів’ян, зголосилося ще дві київські фірми (Науково-Дослідний і проектний інститут містобудування та Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «Діпромісто»), які за свої послуги пропонували 2,4 млн грн та 2,5 млн грн відповідно.

Нагадаємо, «Містопроект» розробляло генеральний план для міста Львова.

 Джерело: ZAXID.NET

Тим часом, як повідомили  в прес-центрі мерії, У Чернівцях планують реконструювати мікрорайон.

Загальна площа цього мікрорайону складає близько 21,5 гектара. Нині там розташована приватна забудова, (здебільшого старі будинки, що підлягають знесенню).

На останньому засіданні містобудівної ради розглянули проект реконструкції житлового кварталу в мікрорайоні "Хабаківка" (вулиці Миру (№3 до №27 та від №10 до №18) -Авангардна - Будівельників (парна сторона) - Мигородська - Братерства.

Відтак, постала потреба реконструкції зазначеного мікрорайону у відповідності до вимог часу. Департамент містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради після проведеного конкурсу замовив здійснення цих робіт КП "Містобуд" (архітектор Цвильов В.М.).

Представлена на засіданні містобудівної ради пропозиція включає в себе проведення в мікрорайоні "Хабаківка" масштабної реконструкції зі зведенням як житлових будинків, так і громадських споруд. Зокрема, тут планується побудувати нову школу, розширити територію вже існуючого в мікрорайоні дитсадочка, звести церкву, розробити схему транспортного руху, зручного для місцевих мешканців. Що ж до житла, то в цьому мікрорайоні планується зведення багатоповерхівок (за представленим проектом, 7-8-поверхових) з підземними паркінгами у кожному з будинків. Передбачається, що після завершення реконструкції тут зможуть проживати близько 9 тисяч чернівчан.

Розглянувши представлену пропозицію, члени містобудівної ради після обміну думками рекомендували автору доопрацювати її. Зокрема, у напрямку архітектурного виділення головних акцентів цього мікрорайону та їх урахування в розгортці забудови. Крім того, автору запропоновано врахувати в проекті необхідність розділення пішохідних та транспортних потоків та деталізувати розгортку житлової забудови по вул. Миру.

Як інформує сектор інформації та зв’язків з громадськістю, наступний розгляд цього проекту планується провести на наступному засіданні містобудівної ради 24 лютого. Якщо всі пропозиції будуть враховані і проект буде затверджений, його винесуть на розгляд сесії Чернівецької міської ради, і відтак, після проходження усіх передбачених законом процедур, реконструкція мікрорайону "Хабаківка" може розпочатися вже з середини цього року.