Майже 600 лісівників вимагають від Фищука  не грати за  сценарієм 'крісла, посади, інтриги' і погрожують не пустити 'іншу людину' в директорське крісло

Майже 600 лісівників вимагають від Фищука не грати за сценарієм "крісла, посади, інтриги" і погрожують не пустити "іншу людину" в директорське крісло

26.02.2015, 17:03

Відкритий лист до голови Чернівецької обласної державної адміністрації О.Фищука

 Шановний  Олександре Георгійовичу!

       Звертається до Вас численний колектив одного з найуспішніших підприємств області –  ДП «Берегометське лісомисливське господарство» – щодо погодження продовження контракту діючому директору Ракевичу Миколі Павловичу.

     Завдяки високому професіоналізму, фаховій підготовці, належним організаторським здібностям Микола Павлович вже 17 довгих років уміло керує нашим колективом з часу його утворення. Впровадження новітніх технологій на виробництві, постійне поліпшення ведення лісового господарства, утримання та будівництво нових лісових доріг, розвиток лісового гірського туризму – це  той невеликий перелік напрямів діяльності, які постійно вдосконалює наш керівник, зберігаючи при цьому з усіма працівниками рівність, повагу, гарне і справедливе ставлення.   

     Головним надбанням нашого колективу є не цифри, не показники, не грамоти і великі нагороди, а те, що протягом цих років, на відміну від багатьох лісгоспів країни, збережені  робочі місця для майже 600 людей, у яких сім’ї – маленькі діти, школярі, студенти. Також це тісна співпраця з підприємцями району (лісозаготівельниками та деревообробниками), які теж мають свої сім’ї,  сплачують податки, покращують економіку району.

       Працівники лісгоспу, як і багато звичайних людей України, постійно допомагають  військовим у зоні Антитерористичної операції. Підприємство надало допомогу українським воякам на суму 275 тис. грн та  4 вантажні автомобілі. Наша програма реабілітації солдатів стала першим на Україні відпочинковим адресним проектом учасникам АТО з їхніми сім’ями. Це надзвичайно важлива, конкретна, а головне необхідна робота, яку Микола Павлович не лише впроваджує, а й проносить крізь душу і серце. У нашому проекті  працюють професійні психологи Буковинського державного медичного університету, волонтерські організації області, громадськість. На сьогодні відпочинкові бази нашого господарства безкоштовно прийняли 114 осіб, за що керівник підприємства нагороджений почесною відзнакою волонтерського об’єднання «Буковина – українському війську».

         Шановний голово ОДА, нова влада анонсує відкритість, прозорість у кадрових призначеннях. І ми вважаємо, що логічним кроком було б   прислухатись до думки нашого трудового колективу, підприємницького середовища, громадськості району у питанні, хто має очолювати одне з найбільших бюджетоутворюючих підприємств Вижниччини.

Попри всіх «ходаків» з амбіціями, які не відповідають їхнім можливостям, Ви мали б обрати людину, яка навпаки, не виявляючи незрозумілих амбіцій, має величезний потенціал, власну порядність, яка все своє життя віддала роботі, людям, благодійності. Саме таким і є Микола Павлович.

Ми розуміємо: наше звернення спровокує, що і Вас, і нашого керівника облиють брудом.Але віримо у Вашу порядність і в те, що Ви дасте допрацювати Миколі Ракевичу 8 місяців до пенсії.

Кажете: «Давайте молодих»? Не питання: на підприємстві є потужний резерв кадрів. Бажаєте сторонніх? Направляйте на стажування - нехай вчаться, бо лісогосподарське підприємство  – це складний механізм, керівництво яким потребує досвіду, фаховості, великого багажу знань, підприємницької інтуїції та надзвичайної виваженості.

Наш колектив до останнього боротиметься за  Миколу Ракевича. А у разі призначення на посаду директора іншої людини не допустить її до виконання службових обов’язків.

Для нашої держави зараз важливі єднання, мир і злагода, а не  повторення сценарію «КРІСЛА, ПОСАДИ, ІНТРИГИ».

Сподіваємося, що цінності Майдану, Ваш прагматичний розум і прагнення до покращання життя на Буковині дадуть Вам  можливість прийняти правильні рішення і бути справжнім слугою нашого народу.

     

З повагою,

трудовий колектив

ДП «Берегометське ЛМГ»

у кількості 587 працівників

 

1


КОМЕНТАРІ (1)

От тепер хай зелений Курко розкаже зеленому Фищуку про реалізацію конституційного народовладдя, за яке такого ж кольору Бурбак трощив австрійські двері.

avatar

народовладдя

26 лютого 2015 17:08