Кушнірику рекомендують звільнити директора 'Калинки' Сербінчука за численні порушення (оновлено)

Кушнірику рекомендують звільнити директора "Калинки" Сербінчука за численні порушення (оновлено)

31.03.2014, 23:18

Комісія, яка перевіряла роботу ринку, виявила численні порушення.

Руслана Сербінчука рекомендуюь звільнити із посади директора МТК "Калинівський ринок". З відповідною пропозицію звернулася комісія з перевірки роботи ринку. 

Комісія виявила численні порушення, зокрема, Сербінчуком. Йдеться про нецільове використання коштів, недоотримання прибутку та ін. З 59 заяв зі скаргами, які надійшли до комісії, 30 стосувались особисто Сербінчука.

Так, комісія зафіксувала факт придбання кількох легкових авто для обслуговування персоналу ринку, хоча це не було заявлено у планах розвитку ринку. Директор  безкоштовно тримав на території ринку автомобілі, які не були власністю ринку. Також йому закидають укладання угоди з приватою охоронною фірмою на послуги по охороні двох гектарів землі ринку на 158,6 тис грн, хоча ринок має власну охорону. Йшлося і про необліковане використання рестораном електроенергії, про що Сербінчуку доповідали, але жодних дій не було зроблено (збитки вимірюються тисячами гривень).

Також серед порушень - використання торгових місць (6 контейнерів) без оплати. Куди йшли ці гроші - наразі невідомо. Цю справу передадуть правоохоронцям.


За підсумками роботи комісія рекомендувала Калинівському ринку - усунути порушення, а секретарю Чернівецької міської ради Кушнірику - звільнити Сербінчука.

Джерело vidido.uа

На останній сесії міської ради, нагадаємо, депутат Чернівецької міської ради Василь Максим'юк заявив, що він підозрює ніби Сербінчук недоплатив Чернівцям 10 мільйонів. 

- Суть проведеного мною дослідження полягає у тому, що я порівняв показники цих платежів у 2013 році з 2011, коли я був виконувачем обов'язки керівника "Калинівського ринку, - заявив з сесійної трибуни Василь Максим'юк. - Розходження, які я виявив по двох видах платежів, мене просто вразили. Йдеться, ще раз нагадаю, про податок на прибуток підприємства і 15 % чистого прибутку підприємства, які традиційно попонювали бюджет Чернівців. І це саме на них може впливати керівник комунального підприємства. У 2011 році, при валовому доході 65 млн грн, "Калинівський ринок" перерахував місту 16 млн. 200 тисяч гривень, а в 2013, коли валовий дохід показують в розмірі 80 млн., лише 6,5 млн. грн. Скорочення становить 10 млн. грн. 

Депутат Максим'юк також навів приклад неефективного використання 500 тисяч гривень, які "Калинівський ринок" перерахував київській фірмі за вивезення снігу.

Депутат Олексій Каспрук тоді ж заявив, що відсторонений на час службового розслідування його діяльності директор МТК "Калинівський ринок" Руслан Сербінчук де факто продовжує керувати комунальним підприємством. Він спілкується з підприємцями, яких запевняє, що вже порішав всі проблеми і скоро офіційно повернеться до керівництва ринком. 

- Сербінчук відсторонений, але фактично керує, більше того, запевняє людей, що всі питання вже порішав, - цитує депутата міської ради кореспондент BukNews. - Тому Сербінчука треба негайно звільнити.

Під час брифінгу 11 березня в.о.мера Чернівців, секретар Чернівецької міської ради Ярослав Кушнірик повідомив журналістам, що особисто йому погрожували прокуратурою за те, що він посмів перевіряти “Калинівський ринок”. Під час останньої сесії міської ради пан Кушнірик ще раз підтвердив цю інформацію про погрози прокуратурою на свою адресу. 

1