Кушнірик не хоче нагинати перевізників, як це робив Михайлішин

Кушнірик не хоче нагинати перевізників, як це робив Михайлішин

24.03.2014, 17:33

Перевізники подали листа, що з 1 квітня вони виходять з меморандуму, який підписали про перевезення пасажирів за соціальними проїзними квитками. Про це не прес-конференції розповів секретар міської ради Ярослав Кушнірик.

Одна із причин відмови преревізників возити чернівчан за соціальними квитками те, що їх значно побільшало.

Перевізники нарікають, що соціальними квитками зловживають дуже багато людей, які не повинні би отримати такий квиток.

За їхніми словами, на Калинівському ринку торгують соціальними квитками по 30 гривень за один.

У міськраді кажуть, що соціальні проїзні можуть існувати, якщо є на це згода перевізників. Виконком не має права їх змушувати надавати такі послуги безкоштовно.

– Було би добре, щоб малозабезпечених людей возили за соціальними квитками, коли немає години пік в транспорті, – каже секретар Чернівецької міськради Ярослав Кушнірик. – Але возити мають тих, кого потрібно. Не повинно бути зловживань, фальшивих квитків.

«Є багато зловживань із соціальними квитками. На Калинівському ринку можна знайти фальшиві документи. Навіть якщо вони залишаться, оформлюватися будуть по-іншому. До прикладу, ставитиметься фотографія власника», - заявив Ярослав Кушнірик.

Секретар міськради також відзначив, що наявність соціальних квитків була визначена прокуратурою як неправомірна, оскільки потрібна згода на безкоштовний проїзд саме від перевізників.

- Прокуратура дала своє заключення стосовно того, що перевезення за соціальними квитками є неправомірними. Адже перевезення тоді є безкоштовними, коли є відшкодування. А у даному випадку відшкодування не було. У нас є 13 маршрутів, яким йде відшкодування за пільгове перевезення пасажирів, і ці маршрути продовжують возити. А що стосується меморандуму про перевезення на всіх інших маршрутах з 10.00 до 15.00, то це була просто домовленість, скріплена меморандумом. Ця домовленість не підпадає під закон, - сказав Я.Кушнірик.

Перевізники скористалися поданням прокуратури, що ці перевезення за межами правового поля. Згідно з меморандумом, вони мають право з нього вийти, попередньо написавши заяву. Відповідно, заяву написали.

Подальшу долю соціальних квитків пан Кушнірик пообіцяв визначити вже завтра на обговоренні їхньої доцільності з пасажирськими перевізниками Чернівців. Проте, до 1 квітня проїзд за соціальним проїзним буде здійснюватися.

На деяких маршрутах вже з’явилися попередження про припинення соціальних квитків. З цими перевізниками була проведена розмова, щоби продовжували возити пасажирів за соціальним квитками, доки не узгодимо всі питання. 

Якщо соціальні квитки не скасують, перевізники вимагатимуть змін щодо оформлення соціального квитка. Такі квитки матимуть фотографію та документальне підтвердження.

Нагадаємо, соціальні проїзні квитки чернівецьким пільговикам видали за ініціативою колишнього секретаря міськради, кандидата у народні депутати Віталія Михайлішина напередодні парламентських виборів 2012 року.

За матеріалами vidido.ua, БукІнфо, molbuk.ua

Нагадаємо 02 вересня 2012 року, Чернівецький окружний адміністративний суд визнав протиправною і скасував постанову окружної виборчої комісії по одномандатному виборчому округу №201 від 29 серпня 2012 року №3. 

29 серпня окружна виборча комісія 201 округу одностайно визнала дії кандидата у народні депутати від Партії регіонів Віталія Михайлішина щодо окремих методів проведення ним передвиборчої агітації такими, що не відповідають вимогам законодавства про вибори народних депутатів. Окружна виборча комісія зобов’язала Віталія Михайлішина утриматись від використання об’єктів та ресурсів Чернівецької міської ради у своїй передвиборчій агітації.

Чернівецький окружний адміністративний суд дійшов до висновку, що "розміщення білбордів із написом "Вітаємо у комфортному місті Чернівці" та інших подібних білбордів, вручення іменних соціальних проїзних квитків не є передвиборчою агітацією, а є виконанням покладених на позивача повноважень секретаря Чернівецької міської ради, який виконує повноваження міського голови, ... "

1