Куркові не вистачило одного голосу, щоб стати заступником Гайничеру

Куркові не вистачило одного голосу, щоб стати заступником Гайничеру

04.06.2014, 19:11

За його кандидатуру, як першого заступника голови Чернівецької обласної ради, проголосували лише 52 зі 104 депутатів. Проти було 27. Всього проголосувало 79 депутатів.

Згідно регламенту, для того аби заступник вважався обраним, необхідно більше половини голосів від усієї кількості депутатів облради (114). Відтак було прийнято рішення провести повторне голосування по кандидатурі на посаду першого заступника голови облради на наступному засіданні обласної ради.

Питання про обрання першого заступника голови Чернівецької облради депутати розглянули у середу наприкінці сесії облради. Нагадаємо, кандидатуру Ярослава Курка висунула депутатська група обласної ради «Народна рада Чернівецької області» на сьогоднішній сесії.

Близько 14:30 на сесії оголосили  кандидатуру на посаду першого заступника голови Чернівецької обласної ради -  Ярослава Курка.

Він зазнаичв, якщо йому довірять високу посаду, перш за все збирається посилити контроль над виконанням обласною адміністрацією рішень та доручень, прийнятих в облраді. Також планує налагодити роботу з сільськими та селищними радами. Ще одним питанням, на якому зосередиться Курко - транскордонне співробітництво.   

Обирати Ярослава Курка мали шляхом таємного голосування. Голосування проходило таємно. У сесійній залі організували кабінку для голосування і урну. Лічильна комісія підвела підсумки голосування прямо в сесійному залі.

Згідно регламенту, голова облради має право запропонувати депутатам іншу кандидатуру на цю посаду або призначити повторне голосування на наступній сесії облради.

Натомість, голова Михайло Гайничеру заявив, що не має іншої кандидатури.

Джерело: chv.tv та molbuk.ua

1