Кучму в Чернівцях хіба що на руках не носили

Кучму в Чернівцях хіба що на руках не носили

27.05.2014, 17:40

Екс-Президент України Леонід Кучма сьогодні прилетів у Чернівці.

В аеропорту його зустрічали хлібом-сіллю та подарували великий букет квітів. Після цього він поїхав до музичної школи №1, що на вул. О. Кобилянської. Там для поважного гостя та присутніх учні школи влаштували невеликий концерт.  Діти грали для екс-президента і на скрипках, і на подарованому ним піаніно, і на бандурах, і на акордеонах.

Екс-президент вручив музичній школі №1 біле піаніно німецької фірми «Еssex» вартістю 6 тисяч євро.  Після концерту Леонід Данилович вручив директору школи сертифікат на володіння новим фортепіано. Натомість представник міськради вручив екс-Президенту пам'ятну книгу про Чернівці.

Колишня випускниця школи Святослава Дерда зайняла перше місце на пісенному фестивалі «Доля», який був організований Фондом «Україна» Леоніда Кучми. За це фонд і подарував школі інструмент.

Раніше таке ж піаніно фонд «Україна» передав музичній школі у Сторожинці.

Наприкінці концерту лауреатка пісенного фестивалю "Доля" Святослава Дерда разом з батьком, заслуженим артистом України Іваном Дердою заспівали улюблену пісню Леоніда Кучми "Два кольори".

Екс-президент подякував діткам за теплий прийом, розповів, що «Два кольори» - його улюблена пісня, а також сказав, що побував із подібною місією у багатьох музичних школах України, але такого букету талантів не бачив.

Опісля виконання до дівчини із розкішним букетом троянд підійшов її коханий Тарас, став на одне коліно та запропонував їй одружитися.

- Це було для мене величезною несподіванкою, настільки шокувало, що я не розбирала слів, і прийшла до тями, лише коли почула: «ти вийдеш за мене?», - каже щаслива Святослава.

Наречений Святослави – майбутній священик Тарас Куцак, разом вони 5 місяців.

Леонід Кучма привітав молодят та обіцяв прислати подарунок на весілля.

- Любов і творчість повинні врятувати цей світ, - говорить Леонід Кучма. - Сьогодні я побачив багато дуже талановитої молоді.

Ведуча на початку концерту сказала, що будуть виступати кращі музичні колективи Буковини. Але я думаю, вона трохи неточно висловилась. Сьогодні, на мою думку, виступали кращі колективи не лише Буковини, а і цілої України. Усіх цих дітей можна вже зараз відправляти на різні всеукраїнські і міжнародні музичні конкурси. Там вони будуть серед перших.

Під час урочистостей екс-президент привітав українців загалом і чернівчан зокрема з тим, що нового президента обрано вже у першому турі.

Водночас Леонід Кучма наголосив, що головне завдання, яке стоїть перед новообраним президентом – об’єднати Україну.

- Втрата території – найбільший злочин перед державою, цього не можна допустити, - зазначив екс-президент.

Водночас він висловив сподівання, що на Донбасі переможе здоровий глузд, адже те, що роблять сепаратисти, ховаючись за спини жінок і дітей, - великий гріх.

На запитання, яким чином Україна може повернути Крим, колишній президент відповів, що не знає, адже Росія та її Президент Путін пішли ва-банк.

- Головне зараз - не втратити Донбас, - сказав Кучма.

При виході з приміщення школи Кучмі заспівали «Многая літа» разом з православними священиками.

 Загалом екс-президенту Кучмі в Чернівцях найбільше подобаються центральний корпус Чернівецького національного університету й музично-драматичний театр.

 «Мені дуже подобається університет. Це ж король ще австрійський його залишив вам у спадок. Цим можна пишатися. А ще театр, яких, кажуть, тільки три є – у Відні, Одесі й Чернівцях. А взагалі, якщо подивитися на цей куточок України, він весь гарний, нема поганого. І бажаю успіху цьому краю», - відзначив Леонід Кучма.

molbuk.ua, БукІнфо, promin.cv.ua та vidido.ua

1