'Краще б перекрити дорогу біля будинку Горди': у Чернівцях люди скаржаться на шантаж 'Чернівцігазу'

"Краще б перекрити дорогу біля будинку Горди": у Чернівцях люди скаржаться на шантаж "Чернівцігазу"

12.08.2021, 11:34

У спільноті СтопХам Буковина користувач Фейсбука Дмитро Стоян опублікував пост, в якому розповів про свавілля з боку працівників АТ "Чернівцігаз" та шантаж клієнтів, пише 0372.ua.

За словами Дмитра Чернівцігаз продовжує шантажувати людей та уже 2 тижні не вмикає газопостачання на вулиці Разіна 1, 3, 5.

На вулиці С. Разіна 1, 3, 5 вже 2 тижні немає газу. Не по вині мешканців, а внаслідок буревію, який звалив дерево й пошкодив газову трубу. Чернівцігаз полагодив трубу, а газ у помешкання так і не подав. Хоч заборгованості у мешканців немає. У газовій конторі вимагають підписання договорів на обслуговування на загальну суму ~ 6000 грн з будинку передоплатою. Що цікаво - спочатку з будинку вимагали понад 8000 грн, але, коли жителі прийшли в газову контору - дещо зменшили суму. Що виходить - ми на базарі, чи в серйозній фірмі? Торгуємось?", - зазначається у дописі.

Повідомляється також, що люди уже звернулися в НКРЕКП та до юристів зі своєю проблемою. НКРЕКП вже подала запит до АТ "Чернівцігаз" щодо законності й обгрунтованості таких дій.

Мешканці готові чекати до кінця тижня, після чого налаштовані перекривати дорогу біля "Чернівцігазу". Хоча, краще б перекрити дорогу біля будинку очільника цієї контори, Віктора Горди", - зазначає Дмитро Стоян.

Зазначається, що подібні проблеми є не лише на вулиці Разіна, але і на Білоруській, де 10 днів тому перекрили один стояк ніби через "витік газу" і дотепер не включають, вимагаючи, знову ж таки підписання договорів та на вулиці Узбецькій, 1, де в одному з під'їздів сталась пожежа і через небезпеку вибуху, газ перекрили, а щоб знову увімкнути вимагають підписання договору.

В коментарях до допису обурені люди також повідомляють про схожі проблеми з Чернівцігазом на проспекті Незалежності, вулиці Південно-Кільцевій та Александрі.

Керівництво АТ "Чернівцігаз" наразі не дає офіційної реакції на звернення.

1