Ковальський зобов’язався вже за три місяці продавати всю необроблену деревину виключно через аукціони і люструвати лісівників

Ковальський зобов’язався вже за три місяці продавати всю необроблену деревину виключно через аукціони і люструвати лісівників

08.05.2014, 21:44

8 травня 2014 р. у конференц-залі готелю «Черемош» відбулася зустріч, яка дає надію на те, що в лісовому господарстві Чернівецької області врешті буде наведено порядок. У зустрічі взяли участь підприємці-деревообробники – члени Асоціації деревообробників Буковини, новопризначений начальник Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Ковальський та голова Державного агентства лісових ресурсів України Валерій Черняков.

З підприємцями головний лісівник країни обговорював питання реалізації продукції лісозаготівлі. Участь у обговоренні також взяли генеральний директор ДП «Укрлісконсалтинг» Стефан Стефановський та начальник Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Ковальський.

Валерій Черняков підкреслив, що реалізація деревини в обов’язковому порядку буде здійснюватися через біржі. Спочатку проводитимуться аукціонні торги для українського виробника, а та продукція лісозаготівлі, яка не буде придбана ним, реалізовуватиметься на експорт. Також попри це необхідно підтримувати переробні підрозділи українських лісогосподарських підприємств та приваблювати інвесторів із-за кордону, щоб вони здійснювали переробку деревини на території України. Що ж стосується теперішнього кадрового забезпечення лісгоспів Чернівецької області,  Голова Держлісагентства зазначив, що однозначно буде проведена люстрація директорів цих структур.

До питання електронного обліку деревини у лісах Буковини звернувся генеральний директор ДП «Укрлісконсалтинг» Стефан Стефановський, який акцентував на необхідності існування цієї системи, однак із зменшенням витрат на її обслуговування. Облік і контроль, за його словами, у лісовій галузі повинні бути на першому місці.

У свою чергу деревообробники Чернівеччини, враховуючи побажання колег із сусідніх областей,  представили Голові Держлісагентства свій проект змін до Лісового кодексу України, у якому, на їхню думку, враховано інтереси, як приватних структур, так і державних.

У ході зустрічі підписано угоду, згідно з якою Асоціація деревообробників Буковини погодилася на призначення Анатолія Ковальського начальником Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства і зобов’язалася долучитися до вирішення актуальних проблем лісової галузі краю.

Зі свого боку, новопризначений керівник взяв на себе зобов’язання впродовж трьох місяців забезпечити реалізацію всієї необробленої деревини виключно через аукціони, спільно з Асоціацією деревообробників Буковини провести повну люстрацію працівників Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства, а також створити при облуправлінні постійно діючу раду громадського контролю.

У зв’язку з цим, Асоціація деревообробників Буковини просить усіх небайдужих долучатися до наведення ладу в лісовій галузі та повідомляти про можливі порушення, незаконні вирубки чи продаж лісу поза процедурою аукціону.

Як повідомили у прес-службі Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства, 7 травня 2014 року Голова Держлісагентства України Валерій Черняков із робочим візитом відвідав Чернівецьку область. У приміщенні ДП «Чернівецьке лісове господарство» він зустрівся з директорами державних лісогосподарських підприємств, працівниками Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства, представниками екологічних відомств та громадських організацій. Метою зустрічі було обговорення першочергових напрямків у роботі лісової галузі регіону, а також представлення новопризначеного начальника Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолія Ковальського.

Валерій Черняков зазначив, що першочергово лісівники повинні відродити довіру людей до своєї професії. Також потрібно сформувати прозорі заготівлю і реалізацію деревини та стимулювати обробку деревини лісгоспами. Голова Держлісагентства запевнив, що обсяг експортованого лісу в круглому вигляді буде максимально зменшено. Генеральний директор ДП «Укрлісконсалтинг» Стефан Стефановський розповів, що система електронного обліку деревини використовується у всій Європі і Україні вона також потрібна. Проте необхідно зменшити видатки на організацію цієї системи, що невдовзі й буде зроблено.

Перший заступник голови Чернівецької ОДА Іван Рибак додав, що облдержадміністрація різнобічно сприятиме розвитку лісової галузі краю. Також він висловив подяку громадськості за те, що та долучається до збереження лісових насаджень Буковини.

Новопризначений начальник ЧОУЛМГ Анатолій Ковальський подякував за довіру, яку висловили йому, призначивши на цю посаду, та зазначив, що перед лісовою галуззю стоїть чимало завдань, які потрібно реалізувати. Він  пообіцяв  зробити для цього усе, що від нього залежатиме.  А у кадровій політиці лісового господарства, зазначив головний лісівник Буковини,  буде переважати принцип фаховості працівників.

1


КОМЕНТАРІ (3)

А де хід у відповідь лісівників? Де аналогічна угода від їхнього імені з деревопереробниками, які також взяли б на себе відповідні зобов,язання, приміром, з виконання своїх біржевих зобов,язань перед продавцем лісоматеріалів? А у разі її невиконання гнати безмозглого Дороша під три чорти! От чого Дорошу і Іванишину справді бракує, так це не лісу, а мізків. 

avatar

З Ковальського вже зробили лоха

08 травня 2014 20:02

Ось уже активізувалися працівники лісгоспів або ж колишні очільники управління. Відчувають, що пахне маженим! І всі схеми можуть згодом тю-тю. Пане Чебан, то Ви?

avatar

Деревообробник

08 травня 2014 20:39

Смаженим запахло якраз на ваших "лівих" пилорамах, які звикли працювати на краденому лісі, а не купляти лісоматеріали на торгах, як це ведеться в усьому світі. Злякалися? Ручки затремтіли? От тому і швидко підписали цю угоду-посміховисько, аби тримати за яйця боягуза Ковальського.

avatar

Деревообробнику, який псує повітря

08 травня 2014 20:48