Костянтин Горячко: Робота форуму видалась цікавою і конструктивною

Костянтин Горячко: Робота форуму видалась цікавою і конструктивною

01.07.2015, 13:12

Перлина біля моря, тобто Одеса впродовж трьох днів стала центром роботи XI Українського муніципального форуму, який провела Асоціація міст України. У зібранні взяв участь і Глибоцький селищний голова Костянтин Горячко — очільник територіальної громади, котра є колективним членом Асоціації.

Одразу після повернення з форуму Костянтин Іванович детальніше розповів про це зібрання.

Програма заходів була досить насиченою і передбачала, зокрема дні діалогу органів місцевого самоврядування з Урядом, місцевої демократії та взаємодії органів місцевого самоврядування з Парламентом.

Зазначу передусім, що з ряду актуальних питань фіскальної та фінансової децентралізації, добровільного об'єднання територіальних громад виступили голова Верховної Ради України Володимир Гройсман та заступник спікера Парламенту Олена Сироїд, віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко, перший заступник міністра Фінансів Ігор Уманський, заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального розвитку Володимир Негода, народні депутати України Сергій Власенко, Олександр Бойко, Микола Федорук та Сергій Мельник, а також зарубіжні гості: Ян Томбінські — посол ЄС, Йоган Фредріксон — посол Королівства Норвегія в Україні, Карл Сиєтне — директор Норвезької асоціації місцевих регіональних влад.

Звернувся до учасників форуму і голова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі.

Додав би і те, що плідною робота форуму була і у плані відвертої дискусійності, можливості задати цілий ряд запитань (мав таку нагоду і я). Відповіді на які розраховуємо отримати дещо пізніше від Уряду та Парламенту України.

Учасники зібрання відкритим голосуванням і більшістю голосів продовжили повноваження виконавчого директор Асоціації міст України Михайла Пітцика — Криворізького міського голови до чергової звітно-виборчої конференції нашої асоціації.

Розповідь записав Василь ГЕЙНІШ.

1