Комунальне підприємство на Кіцманщині незаконно добувало гравій

Комунальне підприємство на Кіцманщині незаконно добувало гравій

05.08.2014, 16:11

Прокуратура вимагає притягнути до кримінальної відповідальності посадовців одного з комунальних підприємств Кіцманського району, які незаконно видобули піщано-гравійну сировину.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

"Чернівецька міжрайонна прокуратура з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері вимагає притягнути до кримінальної відповідальності посадових осіб одного з комунальних підприємств Кіцманського району, які порушили вимоги ст. 56 Кодексу України "Про надра" та незаконно видобули 1520 куб. м. сировини піщано-гравійної, чим заподіяли державі збитки в сумі більше 300 тис. грн.

За ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ст.240 ч. 2 КК України відкрито кримінальне провадження. Досудове розслідування триває", - йдеться у повідомленні прокуратури.

Коментар:  Нагадаємо, кілька днів тому Юрій Скорейко завляв, що усунення його з посади голови Кіцманської РДА може бути пов'язане зі   спробами навести лад у видобутку гравію. Зокрема, за словами пана Скорейка його здивувало, що право видобувати гравій не мало державне підприємство райавтодор. За словами екс-керівника району, він готував необхідні дозвільні документи. Але чи  буде цей процес заверешно вже після його відставки він не впевнений

1