Добудувати і реконструювати під торговий центр: долю історичної вілли  вирішать сьогодні

Добудувати і реконструювати під торговий центр: долю історичної вілли вирішать сьогодні

11.05.2018, 10:48

Історичний будинок на вулиці Руській, 64 у Чернівцях, який хочуть реконструювати під торговий центр, власники мають право добудовувати.

Про це у Facebook повідомила головний архітектор міста Наталя Хілько. 

Посадовець зауважила, що напередодні проектанти пропонували демонтаж фасаду й прибудову площею орієнтовано 100 кв. м., проте архітектори висловилися проти цього.

"Архітектор Вандюк Лариса продемонструвала історичні фото та розповіла про цікаві історичні факти. В результаті управління містобудування та архітектури звернулися щодо надання будівлі статусу як нововиявленої пам’ятки, але це довгий процес", - повідомила Хілько.

Вона додала, що будівля перебуває у приватній власності, тому "власник має право здійснювати добудову/надбудову в межах чинного законодавства"

"У даному варіанті проектанти прислухалися до рекомендацій містобудівної ради та запропонували варіант, в якому зберігається фасадна структура об’єкту", - додала головний архітектор.

Роботи має намір виконати мале колективне підприємство "Поступ".

Види діяльності підприємства — загальна медична практика, надання послуг перукарнями та салонами краси, консультування з питань інформатизації тощо.

Засідання архітектурно-містобудівної ради відбудеться 11 травня о 14.30 у сесійній залі Чернівецької міської ради. Загалом буде розглядатися три питання.

ТЦ замість історичного дому на Руській: чи законне таке «перевтілення»

Раніше повідомлялося, що в Чернівцях історичний будинок на вулиці Руській, 64 хочуть реконструювати під торговий комплекс з добудовою та надбудовою. Це питання планують розглянути на засіданні архітектурно-містобудівної ради.

Довідка

Будинок на вулиці Руській, 64, відомий своєю архітектурою. Чернівецькі історики відзначають вишукану архітектуру будинку. Це вілла у стилі неокласицизму 1920-х років. У ньому проживала відома родина майстрів-каменярів Москалюків, які зробили дуже вартісний внесок у зовнішній вигляд міста. Зокрема брали участь у побудові Чернівецького театру, виготовляли скульптури для церков. У 1940 році будинок був націоналізований.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (2)

два роки проштовзували цю херню ....ніхто не брався ....кінець кінцем запропунували стіко шо п . наталля не встоіла чі може бурбак не встоів ...

avatar

хілько

09 травня 2018 18:18

Се якась херня! Але будинок сей, як і будівля трохи вище, на розі Руської і Садовського, багато років безпритульна. Видно, що чекають зручного моменту, щоб пересобачити... Вандали і мародери! Шкурники.

avatar

міхал

10 травня 2018 12:49