Колишній голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв - таки  “Президент Бессарабії і Буковини” (ВІДЕО)

Колишній голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв - таки “Президент Бессарабії і Буковини” (ВІДЕО)

25.11.2016, 00:05

Про це на антикорупційній тусовці розповіли активісти руху "Чесно" журналістам.

У нинішнього народного депутата, згідно з його електронною декларацією, 9 гектарів землі, на яких розташовані водне господарство, майстерні, підприємства і навіть капличка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Всенародно обрані мери Чернівців і Новодністровська не послухалися призначеного губернатора Михайла Папієва, який в тісному колі величає себе «президентом Бессарабії і Буковини», - ДТ

Папієв з "Опозиційного блоку" придбав Драчинці з селянами і прикупив Бога, але каже, що все по-чесному (+ВІДЕО)

Папієв засвітив в е-декларації газету дружини "Свобода слова"

Активісти руху "Чесно" вивчали електронні декларації 19 буковинських депутатів - мажоритарників і тих, хто пройшов у Верховну Раду за партійними списками. Аналіз робили по 4 критеріям - статки/грошові активи, дохід за 2015 рік, володіння нерухомістю та транспортом. За кожним критерієм є свій переможець.

Олександра Криворучко, координатор руху "Чесно": «За земельними ділянками це Михайло Папієв, екс-голова Чернівецької ОДА, у якого більше 9 га земель. Там є різні об'єкти - склади, майстерні, навіть капличка. Але ми знайшли розслідування, де сказано що то церква. За грошовими статками перемагає Романюк з БПП».

Андрій Круглашов, координатор руху "Чесно": «Чого важливо стежити за статками депутатів? Не тому що нам так цікаво, а тому що це люди, які розпоряджаються нашими спільними грошима. Найгірше - це бідний, який має великі гроші. Скоріше за все у такому випадку нас просто дурять».

Більше всього транспортних засобів у Максима Бурбака - два легкових автомобіля, 9 вантажівок та 11 інших видів.

Лідером в категорії "Грошові активи депутатів та їх родичів" майже 50 мільйонів став депутат від "Народного Фронту" Андрій Іванчук. Якихось особливих викрутасів як-от вила чи годинники від Святого Миколая буковинські депутати не декларували. 

Андрій Круглашов, координатор руху "Чесно": «Знаєте, ті що здаються на перший погляд абсурдними, насправді є глибоко символічно. Саме на вилах людина заробила мільйони. Або партквиток Андрія Лозового. Це є символ "Входження в клуб", показати "Хто є хто"».

Учасники антикорупційної тусовки не тільки заслуховували інформацію про електронні декларації буковинських депутатів.

В рамках заходу також відбулась дискусія "Як громадяни можуть впливати на прозорість та процес прийняття рішень депутатами і чиновниками", також відбувся майстер-клас з арт-активізму.

Джерело: 

http://mtrk.com.ua/news/30144-kolyshniy-holova-chernivetskoyi-oblasnoyi-administratsiyi-mykhaylo-papiyev-taky-hubernator-zemel-bukovynskykh.html

1