Колишній чернівецький 'смотрящий' балотується в  окрузі для невпевнених у своїх силах

Колишній чернівецький "смотрящий" балотується в окрузі для невпевнених у своїх силах

06.10.2015, 22:21

Експерти Чернівецької обласної громадської організації «Комітет виборців» здійснили кількісний аналіз виборчих списків кандидатів від політичних партій, які беруть участь у місцевих виборах. Деякими своїми спостереженнями активісти поділилися зі ЗМІ під час прес-конференції на тему: «З яким обличчям йдуть на місцеві вибори політичні партії?».

Згідно з висновками експертів, кандидати у депутати Чернівецької міської ради балотуються в округах з різною кількістю виборців. З огляду на особливості чинного виборчого закону, для того, щоб бути обраним, потрібно заручитися більшим відсотком підтримки виборців, а не загальною кількістю їхніх голосів. Тому розмір округу має неабияке значення.  Адже 50 відсотків на окрузі, де лише 3 тисячі виборців, і тих самих 50 відсотків, де таких виборців майже 6 тисяч, що називається, дві великих різниці. І це саме той випадок, коли розмір має значення. 

Тому деякі кандидата, які, вочевидь, менш впевнені у власних силах, йдуть на округи з меншою кількістю виборців. Відповідно мають більше можливостей акумулювати необхідні голоси для одержання вищого відсотка підтримки.  

Як повідомив molbuk.ua, одним з кандидатів у депутати, який випробує свої шанси в найменшому 11-му виборчому окрузі Чернівців, є колишній член міськвиконкому, чоловік нардепа від БПП Оксани Продан Василь Продан. Зокрема, прізвище Продана Василя Сафроновича з’явилося у списку кандидатів до Чернівецької міської ради від партії "Рідне місто". Відомий чернівецький бізнесмен змагатиметься за перемогу в найменшому за кількістю виборців окрузі - №11 (район "Гарячого Урбану" і частина мікрорайону Гравітон).

Як відомо, у часи секретарства регіонала Віталія Михайлішина у Чернівецькій міськраді, Василя Продана називали "смотрящим за Чернівцями".

Продана називають близьким до оточення відомого олігарха Дмитра Фірташа та екс-керівника "Укргазвидобування" Юрія Борісова.

У 2011 році Василя Продана називали одним з організаторів відставки міського голови Чернівців Миколи Федорука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Люди Продана» йтимуть до Чернівецької міськради від чотирьох партій, - депутат

Найбільше старих депутатів до Чернівецької міської ради веде партія "Рідне місто"

1


КОМЕНТАРІ (3)

  Да какой он предприниматель?! Примитив. Жена Оксана , вытянула его из грязи и продолжает тянуть. Или кто-то считает, что такие деньги, вкладывать в предвыборную кампанию, можно заработать предпринимательством?
avatar

Козлова Наталия

07 жовтня 2015 09:14

Козлова,ты тупая черноротая овца. ) Он грамотный предприниматель. И всегда таким был.Спроси у Миши Прозоровского,дура тупоголовая. ))))

Это у тебя всегда всегда был "бизнес" машины угнанные переоформлять,да с черными риэлторами темы мутить. А сейчас помельчала ты без Игорька-прокурорчика своего, справочки поддельные за 50 грн. штампуешь ))))

avatar

к Мадам Брошкиной

08 жовтня 2015 00:24

Не знаю кто такой Вася но фотка не просто смешная

avatar

08 жовтня 2015 13:05