Колишня Вадул-Сіретська митниця у селі Черепківці або ВАТ «Електронмаш» у Чернівцях: уряду надали список приміщеннь, де може розміститись митниця

Колишня Вадул-Сіретська митниця у селі Черепківці або ВАТ «Електронмаш» у Чернівцях: уряду надали список приміщеннь, де може розміститись митниця

04.11.2019, 23:05

Чернівецька облдержадміністрація надала уряду список з 5 приміщеннь, де може розміститись митниця. Про це у коментарі  UA: Буковина сказав виконувач обов’язків голови ОДА Михайло Павлюк.

За його словами, Глибоцька ОТГ може надати приміщення у селі Черепківці, де раніше була розташована Вадул-Сіретська митниця. Там є 2 корпуси - адміністратівний та транспортний. Він є власністю Укрзалізниці, його можуть орендувати. Загалом приміщення перебуває на балансі ДФС.

Також Михайло Павлюк каже, відкрите акціонерне товариство «Електронмаш» у Чернівцях готове надати приміщення площею приблизно тисячу квадратних метрів. Про інші три варіанти нового розміщення митниці Михайло Павлюк не розповів, бо каже, ще не отримав від балансоутримувачів опису приміщень.

Водночас за словами Чернівецького міського голови Олексія Каспрука, у місті немає вільного приміщення, яке б відповідало вимогам для розташування митниці. Однак міська рада готова надати земельну ділянку для будівництва офісу чи митного терміналу, якщо буде в цьому необхідність.

Нагадаємо, під час візиту до Чернівців прем’єр-міністр України зобов’язав Михайла Павлюка, міського голову Олексія Каспрука та виконувача обов’язків керівника Чернівецької митниці ДФС Олександра Кулінського за тиждень надати йому пропозиції нового приміщення для митниці, адже те приміщення, де митниця розташована зараз – приватна власність.

Минулої п’ятниці нам не вдалось з’ясувати, чи виконали чиновники доручення - до Олександра Кулінського нас не впустили, заступник голови ОДА Ігор Богатирець протягом робочого дня на наші дзвінки не відповідав.

Нам у коментарі начальник Митної служби Максим Нефьодов повідомив, що за його інформацією, приміщення не знайшли. Михайло Павлюк каже, пропозиції подали вчасно, однак документи нам не показав. Ми надіслали інформаційний запит до Чернівецької облдержадміністрації аби дізнатись коли були подані пропозиції та які ще приміщення були запропоновані.

Джерело:  UA: Буковина

1