Колишні регіонали і «тушки» «Нашого краю», звиваючись як п'явки на гарячій пательні, відхрещуються від смертей і війни, бо завжди тримали дулю в кишені

Колишні регіонали і «тушки» «Нашого краю», звиваючись як п'явки на гарячій пательні, відхрещуються від смертей і війни, бо завжди тримали дулю в кишені

01.10.2015, 19:49

Керівник Чернівецької обласної організації політичної партії «НАШ КРАЙ», кандидат у депутати до Чернівецької міськради Микола РОМАНЮК, перший кандидат у депутати до Чернівецької обласної ради Михайло ГАЙНИЧЕРУ, перший кандидат у депутати до Чернівецької міської ради Микола ХАРАБАРА представили чернівецьким журналістам програму політичної партії «НАШ КРАЙ» та кандидатів на представницькі мандати від «НАШОГО КРАЮ» на Буковині у виборах депутатів до місцевих рад, що відбудуться 25 жовтня 2015 року.

Спілкуючись з кандидатами журналісти, зокрема, звернули увагу на те, що у списку «Нашого краю»  є чимало «тушок», а також колишніх членів Партії регіонів, на яку суспільство покладає вину за розстріл людей на Майдані, війну на Сході. Щонайменше троє учасників сьогоднішньої прес-конференції самі були регіоналами або тісно з ними співпрацювали.

Водночас нову партію називають своєрідним відстійником між Партією регіонів і БПП-Солідарність, до якої перебігли люди, що зуміли вчасно зістрибнути з тонучого корабля Партії регіонів.

На запитання, чи готові вони вибачитися за ПР — за смерті на Майдані, за війну, яку розв’язав режим Януковича на Донбасі, М.Романюк відповів так:

- Життя міняється. Ще невідомо хто, наробив більше лиха в життя. Історія усе розставить на свої місця, - переконаний голова ЧОО ПП «Наш Край» Микола Романюк. – Якщо особисто я, Микола Романюк,  зробив щось погане, Микола Дмитрович Харабара або Михайло Іванович Гайничеру зробили щось погане, то ми просимо вибачення. Особисто я готовий покаятися, якщо робив щось погана. Але моя совість абсолютно чиста за все, що я робив в своєму житті. Тому що я все робив тільки на благо українського народу і на благо Буковини.  А ставити так питання – ти колишній регіонал, а ти з «Батьківщини», «Солідарності»  - не правильно. Це банальна постановка питання, від якої потрібно відходити. Ми ж вважаємо себе європейцями, йдемо до Європи. У Нашому краї є колишні регіонали, члени партії «Батьківщина», «Солідарності». Ми не оцінюємо людей за партійним минулим, а за тим, що вони роблять для Буковини. У нас дуже багато нових обличь, практично 80 відсотків.

- Хочу наголосити на іншому: потрібно позбуватися стереотипів, життя проходить… Партія регіонів починалася дуже позитивно. Навіть Петро Порошенко був колись членом Партії регіонів. Петро Олексійович, досить відома людина, він теж один із засновників Партії регіонів. Можу вам показати фотографію, де сижу я, а поруч Порошенко – засновники Партії регіонів. Тепер він став Президентом України, демократом… Усе помінялося. А засновники її були чистими  і порядними людьми з добрими помислами. Наша партія тоді була з добрим обличчям: Ватаманюк, Хоровський, первинні регіонали… Але життя міняється. Я розумію ваш біль, страждання через те, що відбулося в Україні. Якщо ми винні у цьому, як ви вважаєте, то ми готові за це відповідати. Але Партія регіонів і «Наш край» зовсім різні проекти. І Партія регіонів до цього   не має жодного стосунку. Не слухайте чуток – ми партія Асоціації місцевого самоврядування. Це факти, а не чутки.

- Наша політика – це комунальне господарство, наша політика – це місцеве самоврядування. Ми не в опозиції, і ми не при владі. Тому зараз ми звертаємо увагу на ситуацію місцях – село, селище, район, місто, область. А про Верховну Раду будемо думати вже на наступних виборах. Щодо «Опозиційного блоку», то ви знаєте мою історію стосунків з регіоналами. Я їх породив, а вони мене вигнали. Я єдиний, хто жорстко критикував не «папєрєдніков», а тих, хто тоді керував Буковиною.   За тим, що так сталося, я не жалкую. Кожна людина йде своїм особистим шляхом.  «Опозиційний блок», як варіант, особисто я не розглядав. Ми йдемо своїм шляхом, у нас інший шлях.

- Не потрібно узагальнювати. Ви соромтеся за себе, а нам не потрібно соромитися за себе. Ми не боїмося йти до людей. Навіть будучи тим, ким я пропрацював все життя – у правоохоронній системі, я по сьогодні не боюся вільно йти по місту. Зустрічаюся з тими людьми, які навіть були засуджені, вони підходять і вітаються. Тому що свою роботу я робив чесно і по закону, - підтримав колегу Микола Харабара. – Тому не потрібно узагальнювати. Ви чудово знаєте, що і Микола Прокопович, і мене зняли з посади за те що ми не хотіли виконувати деякі команди. У нас теж є своя позиція. Журналісти не раз мене запрошували і пропонували сказати, чому я пішов з посади начальника УМВС України в Чернівецькій області. А пішов тому, що коли побачив, що крен київських зверхників веде не туди, не в той бік, ми тихенько пішли у самостійне плавання. У бізнес, іншу роботу. «Наш край» нікого не примушує вступати у партію. Просто пропонує бути кандидатом від їхньої політичної сили. Головне розділяти програму цієї партії. А програма одна: не буде дядька з Києва, який як раніше, в тому числі у Партії регіонів, казав: ось так ви повинні діяти на місцях. Ми самі знаємо кого потрібно підтримати, щоб місту стало краще жити. Нам є з чим іти до виьорців. Ми багато чого зробили. Щодо мене особисто, то багато з того, що я будував будучи начальником управління, досі ріжуть стрічки. Правда мене на відкриття не запрошують. По сьогодні ріжуть стрічки на тому, що я набудував. Може ще на півроку вистачить…

- Ні я, ні Микола Дмитрович, ні Михайло Іванович не були згідні з позицією Партії регіонів, з тим, що творилося в партії. Саме та команда, які були не згідні,  виявилися однодумцями і створили інший проект, - резюмував Микола Романюк. – Не потрібно усіх гребти під одну мірку. 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Микола Романюк - це наш кандидат! Нормальна ділова людина! Тільки незрозуміло, навіщо їм з Харабарою тягнути за собою трупа гайнічеру?!

avatar

Чернівчани

01 жовтня 2015 20:40