Кожного разу відкривати світ поезії по-новому:  ІХ обласний конкурс юних читців поезії зібрав 51 учасника

Кожного разу відкривати світ поезії по-новому: ІХ обласний конкурс юних читців поезії зібрав 51 учасника

29.11.2012, 12:41

Він зітканий із чарівних мелодій,

Серця людей хвилює кожен звук.

Лунає пісня! Це прийшов Володя

Це радість нам дарує Івасюк…

26 листопада у приміщенні обласної бібліотеки для дітей відбувся ІХ обласний конкурс юних читців поезії М.Івасюка. В ньому взяли участь  51 учасник від 1 класу до студентів ЧНУ, які змагалися за перемогу у двох номінаціях: виконання віршів Михайла Івасюка зі збірки-посвяти "Елегії для сина" та віршів-присвят Володимиру Івасюкові.

Цікаво було спостерігати, як відрізняється декламування першокласників і одинадцятикласників: як вибирали вірш, як готувалися, чи хвилювалися. Зокрема Валентин Ленца, учень 4-ого класу 4 гімназії, вибрав поезію “Приходь в цю світлу ніч до мене, сину", бо його зачепив сум батька, який втрачає рідного сина. Хлопець бере участь вже втретє. Того року навіть отримав третє місце. І навіть незважаючи на те, що цього річ призового місця не отримав, не розчаровується, бо впевнений, що поки закінчить школу, обов’язково має перемогти хоча б один раз.

В номінації "вірші-присвяти Володимиру Івасюкові" перемогла учениця ліцею №3 ДРОБОТ Катерина , а за краще виконання вірша Михайла Івасюка був відзначений КАРАБКА Дмитро.

" Взагалі-то я думав, що йду на вечір поезії чи щось подібне, а виявилося все конкурсом. Тому моя перемога зовсім неочікувана.  Трішки відчувалося суперництво, проте оскільки був єдиним хлопцем-старшокласником, та ще й з особливим голосом, на призове місце сподівався.", – розповідає хлопець.

Дмитро, попри всі модні тенденції, а особливо для хлопців, мріє вступити на філологічний факультет. Бажаємо йому здійснення цієї мрії, а іншим учасникам наснаги, щоб перемогти наступного року. Адже, не дивлячись на життєві негаразди, коли підходять дні пам’яті та вдячності, саме вони мимоволі занурюються в книжку та щоразу відкривають для себе щось нове.

Вікторія ЯШАН 

 

1