Кобевко промахнувся: скандал у 'Самопомочі' спровокував 'Народний контроль', а не Блок Петра Порошенка?

Кобевко промахнувся: скандал у "Самопомочі" спровокував "Народний контроль", а не Блок Петра Порошенка?

19.09.2015, 00:57

Принаймні такий висновок випливає з аналітичного матеріалу "Вибори нас не оминуть, як вгодовану свиню різницький ніж. Хто кому Рабінович у Чернівцях", опублікованого в останньому числі газети "Час".

Аналізуючи скандальні події у буковинсько-чернівецькій "Самопомочі" автор тексту, зокрема, вказує, що замовника видасть політична сила, до якої згодом пристануть політичні протестанти-розкольники.

"Потужний здриск, напевно, зробила провладна партія. Вона веде війну проти своїх побратимів у парламенті, партії «Самопоміч», - пише автор статті. -  Всередині цієї партії нібито стався розкол між потенційними кандидатами. Хтось комусь там не сподобався і ображені вийшли з «Самопомочі».  (...) Зараз вони вигулькнуть у списках якоїсь іншої партії. Тоді ми побачимо замовника.

(...) Аби не зганьбитися до кінця, БПП «Солідарність» змушений використовувати різні, навіть не завжди порядні методи боротьби з конкурентами на одному політичному полі. І не виключено, що перший і могутній фекальний здриск на «Самопоміч» стався саме від порошенківської партії. Але потрібного результату для БПП не досягнуто". 

Публікація, яка фактично поклала вину за скандал у "Самопомочі" на БПП-"Солідарність", з'явилася у четверговому числі "Часу". І того ж дня стало відомо, що  активісти, які вийшли з ініціативної групи "Самопомочі" у Чернівцях, вступили до Громадського руху "Народний контроль". Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив один з активістів Володимир Середюк.

Таким чином активіст фактично відповів на ключову тезу, сформулювану у матеріалі "Хто кому Рабінович у Чернівцях": "Зараз вони вигулькнуть у списках якоїсь іншої партії. Тоді ми побачимо замовника", - стверджував автор пубілкації. 

Як відомо, дев’ять активістів вийшли з чернівецької "Самопомочі" через появу одіозних фігур у списках кандидатів у кандидати до місцевих рад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Скандал у чернівецькій "Самопомочі": активістів написали заяви через появу сумнівних осіб у списках і зраду ідеалів

Кризу у чернівецькій "Самопомочі" спричинила дружина депутата міської ради, який підписав донос на студентів у прокуратуру?

Депутат Чинуш намагався взяти "Самопоміч" у Чернівцях під свій повний контроль?

1