Кличко у Чернівцях зізнався, що боїться

Кличко у Чернівцях зізнався, що боїться

25.06.2012, 21:16

Кличко сприймає політику як спорт. Він звик перемагати у спорті, тому добре знає, як боротися до переможного кінця. І дарма, що цього разу боротьба буде найзапеклішою, адже мовитиметься про політику. Сьогодні на Буковину із дводенним робочим візитом приїхав голова політичної партії "Удар", Віталій Кличко. На зустрічі з журналістами він розповів, як боротиметься за інтереси українців разом зі своїми однопартійцями, котрих нині налічується понад 12 тисяч. Партія "Удар", зі слів його лідера, Віталія Кличка, іде в парламент не за грошима чи посадами, а для того, аби боротися із корупцією та продажними чиновниками. Маючи великі досягнення у спорті, Кличко прагне подібне зробити і в політиці разом зі своїми однодумцями. Він створює партію за євростандартами, в основі котрої є ідеологія, а не гроші.  Віталій Кличко "за" єдину державну мову в Україні - українську. Він дуже шкодує, що колись її не вчив, сьогодні українською володіє вільно та певен, що незабаром розмовлятиме без русизмів.

Партія «УДАР» має намір прийти до Верховної Ради, аби разом з іншими демократичними силами боротися проти нинішньої влади. Про це лідер партії Віталій Кличко заявив сьогодні в Чернівцях. Пан Кличко впевнений, що за Удар проголосують 15 відсотків виборців, а в парламент він заведе не менше 50 депутатів.

- За жодних умов ні до виборів, ні після них ми не будемо співпрацювати з з Партією регіонів, яка використала свою владу лише для збагачення невеликої групи олігархів, - запевнив він.

Кличко впевнений, що його партія потрапить до парламенту і зробить усе, аби Верховна Рада перестала бути додатком до адміністрації президента, як нині.

- Ми йдемо до Верховної Ради працювати і боротися, - сказав Кличко. - Можливо, це буде квиток на війну з корупцією і зловживаннями.
Своїми завданнями «УДАР» ставить розвиток України як демократичної держави, становлення соціально-ринкової економіки, забезпечення верховенства права, пріоритет громадянських прав і свобод.

З об’єднаною опозицією Кличко готовий співпрацювати як під час вибрів, так і після. Зокрема, вони будуть домовлятися про єдиних кандидатів на мажоритарних округах, а також співпрацювати на всіх 32 тисячах виборчих дільниць.

Питання мови Клично вважає не таким, що насправді турбує громадян України. Водночас він переконаний, що кожна людина має спілкуватися тією мовою, якою їй зручно. При цьому держава мусить мати одну державну мову - як французька у Франції чи німецька в Німеччині.

"Наша партія постійно очищається і ми будемо залишати тільки тих людей, які готові працювати і бути "бійцями".

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко також готовий запропонувати свої кандидатури на буковинські округи.

- Я проти партійного розподілу округів. Я за те, щоб на вибори йшли кандидати, яких підтримають люди на кожному конкретному окрузі. Ми запропонуємо своїх претендентів на округи, проведемо прамеріз. І та людина, яка має більшу підтримку, повинна йти на вибори від опозиції, незалежно від партії, - заявив політик на прес-конференції у Чернівцях.

При цьому, Кличко не заперечив, що до його партії зараз переходять люди з інших партій.

- Якщо підвищується рейтинг партії, багато шукають у ній тепле містечко, - зазначив він. Але ми йдемо в парламент боротися. Ми йдемо на війну - з чиновниками, з корупцією... І тому якщо людина, яка працювала у владі, але побачила, що "шкодить" державі і через це прийшла до нас - ми таких людей приймаємо, - зазначив В.Кличко.

Приклад здійснення реформ у Грузії Віталій Кличко вважає гідним для наслідування також Українj.. А ще він особисто дуже боїться повторити шлях Віктора Ющенка, який мав колосальну підтримку громадян, проте не зумів використати її для змін на краще. Тому дуже уважно стежитиме за тим, кого саме братиме з собою до Верховної Ради. Лідер Удару також запевняє, що процес формування списків у його партії ще не завершено, тому наперед говорити гідні у ньому люди, чи ні ще передчасно. Остаточне рішення щодо кандидатів ухвалить партійний з'їзд.

Завтра лідер "Удару" мандруватиме буковинськими районами.

За матеріалами: Коментарі, molbuk.ua, citi.cv.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Якби він був справжній опозиціонер то йшов би набирати бали на схід, а не перетягувати тут канати

avatar

Уважний

25 червня 2012 21:22