Кіцманське «Вільне життя»  стане наступною після 'Буковинського віча' і 'Свободи слова' роздержавленою газетою на Буковині

Кіцманське «Вільне життя» стане наступною після "Буковинського віча" і "Свободи слова" роздержавленою газетою на Буковині

09.04.2014, 22:40

Як повідомили в редакції «Вільного життя», з ініціативи голови Кіцманської районної ради П.М.Лупула депутати, представники Кіцманського ГО «Майдан» та журналісти газети «Вільне життя» обговорили ситуацію, яка останніми днями склалася довкола редакції. Через деякі публікації газети «майданівці» звинуватили журналістів у необ’єктивності та упередженості та вимагали звільнення з роботи головного редактора.

— Майдан вимагає серйозних демократичних змін у всіх сферах життя, і зокрема, в редакційній політиці газети, — сказав під час засідання П.М.Лупул. — Ми зібралися, щоб виробити спільну думку. Ми не маємо права втручатися у редакційну політику газети «Вільне життя», але ми просимо об’єктивно і всебічно висвітлювати інформацію, і щоб кожна людина мала право висловити своїх думки на шпальтах газети.

Виступали перед присутніми і редактор газети «Вільне життя» Ольга Кулько, яка сказала, що газета є майданчиком для висловлення різних думок, бо без свободи слова неможлива демократія. Звісно, державна і комунальна преса не може бути повністю об’єктивна, бо залежна від влади. Тому, щоб уникнути втручань та тиску на редакцію в подальшому, журналісти і депутати дійшли до спільної думки, що газету потрібно роздержавити, як це давно зроблено в країнах Європи. П.М.Лупул запевнив, що він як посадова особа ніколи не втручався в редакційну політику, а будучи в опозиції завжди боровся за розвиток демократії. Журналісти вдячні за розуміння і підтримку свободи слова голові і депутатам районної ради. Тож тепер редакція готує пакет документів для виходу із співзасновництва районної ради і райдержадміністрації, це питання буде розглядатися на найближчому засіданні комісії районної ради з питань бюджету і комунальної власності, а потім — і на сесії районної ради. 

1