Кіцманчани підозрюють, що підприємець планує спалювати неподалік житлових будинків більше тонни сміття кожного робочого дня

Кіцманчани підозрюють, що підприємець планує спалювати неподалік житлових будинків більше тонни сміття кожного робочого дня

25.10.2018, 09:28

Жителі Кіцманя 24 жовтня зустрілися із підприємцем, який планує утилізовувати "тверді органічні відходи" в місті по вул.Механізаторів, 14Б, і висловили свої категоричні заперечення щодо спалення сміття неподалік житлових будинків.

Про це повідомила Газета "Вільне життя".

- Підприємець каже, що планує спалювати не більше тонни відходів у рік, а в звіті (який він тримає в руках) зазначено 288 тонн у рік — це більше тонни кожного робочого дня! Тому й міфічні "громадські слухання" були проведені в Чернівцях, щоб кіцманчани не знали і не могли заперечити. І що б тепер не казав підприємець, не повірять тому, хто почав з брехні і наміру обдурити людей, - прокоментувала результати спілкування журналістка Ольга Кулько.

ДОВІДКОВО:

Кіцманська міська рада звернулася до департаменту екології і туризму ОДА, управління екології та природних ресурсів ОДА, ПП «Будстрой Чернівці» та повідомила, що Кіцманська міська рада та громадськість не були проінформовані про наміри провести громадські слухання щодо розміщення на території міста Кіцмань об’єкту господарської діяльності з переробки твердих органічних відходів. Тож міська рада вимагає проведення повторних обговорень та громадських слухань на території міста Кіцмань, а до того — не погоджує надання будь-якої дозвільної документації щодо розміщення на території міста Кіцмань об’єкта господарської діяльності по переробці твердих побутових відходів по вул. Механізаторів 14Б.

1