Кінець травня в Чернівцях буде театральним

Кінець травня в Чернівцях буде театральним

12.05.2014, 15:25

17 травня у Чернівецькому академічному музично-драматичному театрі імені Ольги Кобилянської відбудеться прем’єра вистави «Срібний павук» за мотивами однойменного роману відомого чернівецького письменника Василя Кожелянка.

У виставі іронічно поєднано найдрібніші подробиці життя передвоєнних Чернівців 1939-го року і вигадані історії, що служать лаштунками для пригодницької інтриги. Містифікація, іронія, побутові подробиці, романтичні і гумористичні діалоги – все це на історичному тлі.

Виставу прикрашено своєрідним гумором, соковитою буковинською говіркою та перипетіями любовного трикутника. За сюжетом, велику частину часу чернівецькі детективи Кароль та Гельмут проводять у ресторанах, ганяються за бандитами, переймаючись душевними муками від нерозділеного кохання.

У виставі зайнятий увесь акторський склад театру. Режисером і автором музичного оформлення є заслужена артистка України Людмила Скрипка (на основному фото).

Запрошуємо Вас на передпрем’єрну прес-конференцію, яка відбудеться у вівторок 13-го травня о 12:00 год. у приміщенні театру (фойє, ІІ поверх).

 "Срібний павук" (вестерн по-чернівецьки) – це перша вистава про таємниче, романтичне і трохи бандитське місто Чернівці за однойменним романом  Василя Кожелянка.

 Інсценізація Неди Нежданої

Режисер, автор музичного оформлення  – засл. арт. України Людмила Скрипка

Художник-постановник – Наталія Тарасенко

Постановка сценічний боїв – Юрій Старостін

Балетмейстер-постановник – Василь Гринюк

 
ПРЕМЄРА – 17-18 травня, 18:30


21 травня 2014 року о 18.30 в Чернівецькому академічному обласному музично-драматичному театрі ім. О.Кобилянської відбудуться гастролі Ботошанського театру ім. М.Емінеску з виставою «Царівна». Автор п’єси за повістю Ольги Кобилянської – Василь Довгий. Гастролі відбудуться у рамках відзначення 150-річчя від дня народження видатної письменниці.

1