Меру Чернівців дали 15 діб на відповідь про двері

Меру Чернівців дали 15 діб на відповідь про двері

27.06.2014, 19:33

Через 15 днів має бути відповідь. Питаннями охорони культурної спадщини у міській раді займається заступник мера Паскар Олександр Євгенович. Текст звернення:

Звернення

29 травня 2014 мешканці будинку по вул. Штейнбарга 23, що в м. Чернівці, без відповідних погоджень самовільно замінили старі двері на нові броньовані.

Відповідно до «Коригування історико-архітектурного опорного плану і проекту зон охорони пам’яток та визначення меж і режимів використання історичних ареалів м. Чернівців», затвердженої рішенням Чернівецької міської ради від 28.02.2007 р. №252 та наказом Міністерства культури і туризму України від 16.06.2007 р. № 661/0/1607, будинок за вказаною адресою знаходиться в межах комплексної охоронної зони Центрального історичного ареалу м. Чернівці, а також в межах буферної зони пам’ятки ЮНЕСКО.

Згідно історико-архітектурного опорного плану м. Чернівців (оцінка забудови) житловий будинок на вул. Штейнберга, 23 є пам’яткою архітектури місцевого значення. Цей житловий будинок поч. ХХ ст. взятий під охорону рішенням Чернівецького облвиконкому № 128 від 18.06.1986 р.

Відділом охорони культурної спадщини Чернівецької міської ради встановлено порушення статті 22 Закону України «Про охорону культурної спадщини» (Заборона знесення, зміни, заміни пам’яток та порядок їх переміщення (перенесення)) при вчиненні самовільних дій по заміні дерев’яних автентичних вхідних дверей на сучасні металеві в житловому будинку № 23 по вул. Штейнбарга, що в м. Чернівці. Відділом охорони культурної спадщини міської ради у присутності представників відділу благоустрою Шевченківської районної у місті Чернівці ради, представників ЗМІ та громадськості по факту порушення складено «Акт натурального візуального обстеження» від 29 травня 2014 року.

Незважаючи на задокументовані порушення, старі автентичні двері не відновлені, на їх місці стоять нові металеві двері.

У зв’язку з вищесказаним, прошу пояснити, чому не відновлені старі двері замість незаконно встановлених нових, а також які заходи впливу задля відновлення дверей з боку контролюючих органів були здійснені задля виконання вимог відділу охорони культурної спадщини Чернівецької міської ради.

1


КОМЕНТАРІ (1)

В тюрьме на Соборной площади поменяли старые автэнтычни окна на новые, металлопластиковые. Почешите и тот прыщик.

avatar

Петро

27 червня 2014 16:52