Каспрук: Я не хочу, щоб Чернівці прославились як місто, яке втратило шанс на гроші від Європи

Каспрук: Я не хочу, щоб Чернівці прославились як місто, яке втратило шанс на гроші від Європи

17.12.2015, 20:55

Те, що міськрада у четвер провалила проект співпраці з Євробанком по модернізації теплопостачання - це ознака того, що окремі депутати вирішили зірвати це рішення.

Таку думку висловив на сесії міської ради мер Чернівців Олексій Каспрук.

"Зазвичай по протоколу у нас має бути повторне обговорення, після того – повторне голосування за проект у цілому. Якщо ми не проголосуємо, воно переноситься на наступне пленарне засідання. Я розумію, що в залі є люди, які, можливо, не розібралися. Чітко знаю, що в залі є люди, які хочуть зірвати цей проект. Тому що їхній принцип – чим гірше, тим краще", - зазначив міський голова.

"Я повторюю ще раз, і це не тільки моя позиція: усі міста з задоволенням взяли би участь у цьому проекті. Багатьом містам українським було відмовлено. Я ні в якому разі не хочу допустити того, щоби Чернівці на весь світ прославилися як місто, яким пропонують грантові гроші – чотири мільйони євро, 120 мільйонів гривень, половину бюджету розвитку на все, що ми відмовимося і втратимо цей шанс", - додав мер Чернівців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Провалом голосування з модернізації теплопостачання депутати позбавили Чернівці чотирьох мільйонів євро і окреслили контури нової більшості

Як відомо, у четвер на сесії міськради депутати відмовились підтримати проект співпраці з Євробанком по модернізації теплопостачання. Кредит складає десять мільйонів євро: сім мільйонів євро – за рахунок ресурсів Європейського банку реконструкції та розвитку, три мільйони – за рахунок ресурсів Фонду чистих технологій. Строк кредиту – 13 років. Ще чотири мільйони євро – грант фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля. 

Повторний розгляд цього питання відбудеться на сесії міської ради у п’ятницю, 18 грудня.

molbuk.ua

1