Каспрук пропонує городянам “Хартію чернівчан”, а місту гарантує життя за правилами

Каспрук пропонує городянам “Хартію чернівчан”, а місту гарантує життя за правилами

05.05.2014, 12:56

Кандидат на посаду Чернівецького міського голови Олексій Каспрук готовий сам засипати незаконно викопані канави, але впевнений, що з однодумцями-городянами навести лад в місті буде значно легше

"Подія вихідного дня! Такий собі Сергій без дозволу райради “посприяв” тому, що у дворі будинку на Комарова з’явилась величезна канава. Мешканці, м’яко кажучи, не задоволені, для дітей величезний ризик травмуватись.

Сергій каже: … "я не при справах, хто риє не знаю, приїхав в гості, мама за кордоном…" "шиє в дурні" сусідів, дільничного, райраду...

 Я викликав міліцію і комунальників… розібрались… траншею засипали.  Про це на своїй сторінці у ФБ розповів депутат Чернівецької міської ради Олексій Капрук

 "Напевно, Ви не з Чернівців!"  Таку фразу повинні чути ті, хто проявляє зневагу і хамство. 

Коли я думаю над тим в якому стані знаходиться місто, я чітко розумію і поділяю точку зору тих, хто каже про погану роботу комунальних служб, про те, що міськрада є політичним клубом, члени якого живуть своїм життям, замість того щоб вирішувати проблеми міста. Є така штука! Все це НЕОБХІДНО НЕГАЙНО змінювати! Місто деградує! Занадто швидка негативна динаміка. 

Але… “але є одне але”

Змінювати слід все і нас самих в тому числі. Щодня чую прикметники ”європейський”, ”європейські”, ”європейська”. Все! Стоп! Проблема!

Судячи з усього ці прикметники не сприймаються, не осмислюються. Нам слід усвідомити, що не ми повинні приєднатися до Європи, а ”Європа”, як спосіб і стиль життя, повинна прийти в наші голови. Іншого виходу НЕ існує!

 Ми повинні змінитись, стати ІНШИМИ. Без елементарної побутової культури, НЕ виникне культура політична.

Скажіть, чому натовп на зупинці ”штурмує” маршрутки?

Чому не можна спокійно, один за одним, зайти? Кияни та львівяни можуть, а ми ні? Хто примушує? ”Партія регіонів”, зовнішній ворог? Кому стане гірше від елементарної ввічливості?

Чому засмічені тротуари? Недопалки, залишки упаковки, пляшки! Знаю – з смітниками катастрофа! Але ж можна донести до найближчого контейнера. Можна! 

 Чому паркуються на ”зебрах”? Чому машини під'їжджають безпосередньо до під'їздів? Негода, літні люди, вантаж – можу зрозуміти. А всім решта важко пройти 20 метрів?

Таких “чому” безліч! Вони збільшуються, вони заважають нормально жити.

Нам потрібна своєрідна загальна соціальна угода чернівецької громади, умовно нам потрібна “Хартія чернівчан”. Головним правилом якої буде – ЖИТИ ЗА ПРАВИЛАМИ!

Нам потрібен “анти-хамський Майдан” не як акція, а як спосіб мислення.

Тоді Чернівці стануть Містом, а ми всі – Городянами!"

Довідково: «Велика хартія вольностей» 1215 року — перша «неписана» конституція Англії. Велика хартія вольностей традиційно вважається першим правовим документом, в якому закладено основи концепції прав людини, створено передумови для подальшого утвердження свободи і панування закону в житті суспільства. Наприклад, ст. 39 Хартії проголошувала, що жодна вільна людина не буде заарештована чи ув'язнена, чи позбавлена володіння, чи якимось іншим шляхом знедолена без наявності на те законного вироку згідно із законами країни. В ст. 40: «Нікому не будемо продавати права і справедливості, нікому не будемо відмовляти в них або сповільнювати їх». Статтями 41 і 42 Хартії закріплені права кожного вільно пересуватися в межах країни та виїжджати за межі королівства. Саме Хартія започаткувала нормативне закріплення обмеження свавілля абсолютизму і мала значення не лише для Англії, а й для світової юридичної думки.

1


КОМЕНТАРІ (6)

іди науй!

банкрот підприємст комунальних,злодюжка бюджету та майна чернівчан,вже не кажу про землю чернівчан

каспрук-банальний рейдер власності громади

а перед тим як підеш науй, ще про дорогу на Суварова що розрив і людям зробив армагедон не забудь розказати всім до 25 травня. а також про фонтанЮ на площі,  про...

avatar

чернівчанка, Олеся

05 травня 2014 10:01

"Напевно Ви не з Чернівців" - ті, хто (не знаю, чи був там Каспрук, але Бурбак був точно), ламали історичну будівлю - палац юстиції

avatar

В одному згідна з Каспруком

05 травня 2014 10:24

Каспручка болобол він сказав що сам засипе канаву та він навіть ненає як користуватися лопатою він не просто рейдер . Тільки як так званий решалово поїхав то цю канаву не тещо не засипали а й безкоштовно тому сергію надали робітників які підключили до міської каналізації. Люди схаменіться не допустіть даного бандита каспрука до влади буде гірше ніж при вітальки та бешлею . Дана людина користується репутацією свого батька а сам нічого не робить . Заради кого полягли герої небесної сотні щоб до влади прийшли знову бандити такі як каспручка маріонетка бурбака дівчина на побігушках, бурбак сказав голос каспрук гавкає такого мера я нехочу . Вибір за нами Чернівчани побумайте ретельно кого нам вибирати!!!!!

avatar

Незадоволений

05 травня 2014 20:17

Забув запитати у даного бандита ви не виконали свою 2-гу обіцянку цяцянку яку ви обіцяли вирішити до обіду  понеділка, чи можливо у вас поганя пам'ять так ідіть лікуйтеся ато якщо потрібно в мене є гарний лікар він добре лікує (лікарня на Мусорського) вам там допоможуть правда, це вам незабудуть мешканці даного двору.

avatar

Незадоволений

05 травня 2014 20:23

Редактор БУКНЮС може і знає шо такоє "хартія"

А чи знає це КАСПРУК?

Може не тре так підлизуватись ? Не соромно?

avatar

БУКНЮС агітатори

05 травня 2014 22:59

Не наша влада! Горіти вам в пеклі за події в Одесі! Вам не забрехати події в Одесі!

avatar

Революціонер

06 травня 2014 00:37